Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία

Ακούγεται περίεργα, αλλά είναι η αλήθεια. Η Ολυμπία Οδός στην οποία ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν πρόκειται τελικά να φτάσει μέχρι την Αρχαία Ολυμπία. Αναμφίβολα όλοι το γνώριζαν, εξάλλου και ο Κωστής Χατζηδάκης το είχε προαναγγείλει τον προηγούμενο Δεκέμβριο, όμως τώρα οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας «ξύπνησαν». Το ειρωνικό είναι ότι η Ολύμπια Οδός δεν θα περνά καν από την Αρχαία Ολυμπία. Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει υποστηρίξει πως κανένα τμήμα δεν κόβεται, απλά μετατίθεται για το μέλλον, αλλά σίγουρα το τρένο χάθηκε.

Και αυτό διότι ουδείς μπορεί να απαντήσει το που θα βρεθούν τα κονδύλια για την κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα με μήκος που ξεπερνά τα 180χλμ. όταν με την παρούσα κατάσταση το τμήμα που τελικά θα κατασκευαστεί είναι 130χλμ;
Λίγο-πολύ όλα ήταν γνωστά, αλλά τώρα φαίνεται ότι το συνειδητοποίησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και γι’ αυτό το λόγο σε σύσκεψη στον Πύργο με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης, ώστε να τους θέσουν το ζήτημα με την ελπίδα, ότι κάτι θα αλλάξει. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης τόνισε με νόημα πως «δε νοείται Ολυμπία Οδός δίχως την Αρχαία Ολυμπία. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο».

Πάντως ήδη ξεκίνησαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου μετά τη σύμβαση που υπεγράφη προ ημερών αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, ενώ ήδη έχουν αρχίσει αντίστοιχες εργασίες στο τμήμα του οδικού δικτύου από την Περιμετρική Πατρών και μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Πείρου (λίγο πριν την Κάτω Αχαΐα).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα