Ολυμπιακοί Αγώνες και άδεια στάδια: «Δεν τους θέλουμε» λέει ο Μπαχ

Οσο περνά ο καιρός και δεν βρίσκεται λύση στο θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού τόσο τα…φίδια ζώνουν τους ανθρώπους της Διεθνούς Ολυμπιακούς Επιτροπής!

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές, είναι, σαφώς, κάτι που δεν θέλουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, προσθέτοντας ότι «πολλαπλά σενάρια» ήταν υπό εξέταση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, που επαναπρογραμματίσθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Συνεπώς, εργαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι, αφ΄ ενός προστατεύουν την υγεία όλων των συμμετεχόντων και, αφ΄ ετέρου, αντανακλούν το ολυμπιακό πνεύμα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, με δημοσιογράφους.

Ο Τόμας Μπαχ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, προειδοποίησαν αμφότεροι ότι θα ήταν δύσκολο να αναβληθούν οι Αγώνες μετά το 2021, επικαλούμενοι το «εφιαλτικό σενάριο» των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων που θα ακυρωθούν εν καιρώ ειρήνης.

«Η πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων», επανέλαβε ο Μπαχ και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε επί του παρόντος σε πολλά σενάρια για τη διοργάνωση των Αγώνων, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας, που δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι σε έναν χρόνο».

Την Τετάρτη (15/7), οι φορείς του Τόκιο έθεσαν την ιαπωνική πρωτεύουσα σε «κόκκινη προειδοποίηση» για τον κορωνοϊό, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού μετά από μια επανεμφάνιση κρουσμάτων στην πόλη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα