Ολυμπιακός: Έφερε 21χρονο στόπερ Ιμπραϊμ Ντουμπιά απο την Ακτήή Ελεφαντοστού

Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον 21χρονο Ιμπραϊμ Ντουμπιά, υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό από την Ακτή Ελεφαντοστού, με σκοπό να περάσει από τεστ, αρχικά στη δεύτερη ομάδα.
Ο αριστεροπόδαρος στόπερ ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία Abasse της αφρικανικής χώρας. Το 2019 τον απέκτησε η Ασάντι Γκολντ από την Γκάνα, στην οποία υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021. Ενούτοις, το καλοκαίρι επέστρεψε στην Ακτή Ελεφαντοστού και στην ΑΣ Ντενγκουέλε, στην οποία κέρδισε θέση βασικού και παράλληλα έκανε το ξεπέταγμά του.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσαν στον Ολυμπιακό για τον Ντουμπιά αναφέρουν ότι μοιάζει αρκετά στον Σισέ στο σουλούπι. Είναι πολύ ψηλός (1.90 μ.), γρήγορος αμυντικός, όχι πολύ δυνατός, αλλά δουλεύει πολύ καλά το αριστερό του αριστερό του πόδι, πασάρει καλά, κάτι που μεγαλώνει το ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Αυτές τις ημέρες που θα περάσει υπό τις οδηγίες του Γιάννη Οκκά, αλλά και υπό τη στενή επιτήρηση του Μίτσελ, θα φανεί εάν όλα τα καλά λόγια που ακούγονται έχουν βάση.

Ο Ντουμπιά δεν έχει παίξει ποτέ ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, δεν έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο και αυτό καθιστά την περίπτωσή του ξεκάθαρη: Για να προχωρήσει στην απόκτησή του ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να πρόκειται για παίκτη που θα δείξει αμέσως ότι έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί μελλοντικά σε παίκτη επιπέδου πρώτης ομάδας. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα