Ολυμπιακός: Με επτά που δεν μαρκάρουν και δυο που δεν υπάρχουν

Με Ροντινέι, Κίνι, Φορτούνη, Ναβάρο, Ελ Καμπί, Ποντένσε να μην μαρκάρουν, τους Κάρμο και Ντόη να φυλάνε τον αέρα-ο Μπακασέτας έφευγε στα άκρα-,οι πράσινοι πέρασαν μια άνετη βραδιά...

Καλά, είναι σοβαρός αυτός ο Καρβαλιάλ; Μιλάμε πολύ σοβαρά τώρα. Ξεκινάει το ματς και βάζει μέσα μια ενδεκάδα χωρίς τον Φορτούνη. Όπως και στο κύπελλο. Αριστερό εξτρέμ στο 4-4-2, ο Ρίτσαρντς, που είναι αριστερός μπακ. Μάλιστα.

Ο Καρβαλιάλ πήγε να πάρει ισοπαλία. Γι αυτό κι έβαλε μέσα τρεχαντήρια. Ξεκάθαρα. Και Έσε και Αλεξανδρόπουλο και Τσικίνιο και Ρίτσαρντς και Μασούρα στα πλάγια για να γυρίζει και να βοηθάει τον Ροντινέι. Για τον Ναβάρο, δεν πιάνεται. Είχε κολλήσει στην περιοχή και δεν ακούμπησε την μπάλα.

Ήθελε ισοπαλία ο Πορτογάλος, γιατί με ήττα θα ξεμάκρυνε κι άλλο. Τρώει αυτό το γκολ με τον Μπερνάρ. Και στο δεύτερο, κοπανάει μέσα Φορτούνη και Ελ Καμπί, Κίνι και Ποντένσε. Μάνι – μάνι, αυτοί που μπήκανε και δεν μαρκάρουν γίνονται επτά.

Δηλαδή, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καρβαλιάλ είχε τον Ροντινέι, τον Φορτούνη, Ελ Καμπί, Ναβάρο και Ποντένσε, που μαρκάρουν με τα μάτια. Ο Κίνι δεν λογίζεται παίκτης. Μαρκάρει – δεν μαρκάρει είναι το ίδιο πράγμα.

Και ακόμα, στο δεύτερο ημίχρονο, τον Έσε κουρασμένο και τον Μασούρα το ίδιο. Έσκασαν. Λογικό είναι. Μάνι – μάνι επτά παίκτες off. Οι δυο σέντερ μπακ Ντόη και Κάρμο κοίταζαν το παιχνίδι σαν θεατές, αφού ο Μπακασέτας έφευγε στα πλάγια ή γύριζε πίσω.

Ο Ροντινέι είναι σούπερ με την μπάλα στα πόδια. Αμυντικά, τίποτα με τίποτα. Δικό του γκολ το πρώτο. Σε συρτή παράλληλη σέντρα ο αμυντικός βγαίνει μπροστά από τον αμυντικό.

Ο Ντόη μία από τα ίδια. Δικό του το δεύτερο γκολ. Του βγήκε μπροστά ο Γερεμέγεφ. Είπαμε και πιο πάνω. Ο αμυντικός εκεί βγαίνει πρώτος επάνω στην μπάλα. Απλά πράγματα.

Έκανε ευκαιρίες σου λέει στο δεύτερο ο Ολυμπιακός. Δυο μπαλιές έβγαλε ο Φορτούνης κι αυτό ήταν όλο. Ναι, αλλά δεν παίζεται έτσι το ποδόσφαιρο, δηλαδή να περιμένει ο θρύλος πότε θα βγάλει μια μπαλιά ο Φορτούνης. Το «Κωστάκη πάρε την μπάλα και σώσε μας», δεν περνάει στο ποδόσφαιρο του 2024… Αυτά γινόντουσαν τα παλιά τα χρόνια. Άσε που στο ρυθμό που είχε ο Παναθηναϊκός, ο Φορτούνης δεν μπορούσε να παίξει. Με την μία την μπάλα οι πράσινοι, ούτε τους έβλεπε ο Κωστάκης…

Υπάρχει γιατρειά; Ναι, ρε υπάρχει. άπαξ κι έχεις τέτοια προβλήματα, με δύο μπακ που δεν μαρκάρουν το 4-4-2 του θρύλου στο β΄ ημίχρονο, έδωσε ανάσες στον Τερίμ στην κυκλοφορία της μπάλας στα άκρα κι αν βάλεις στην εξίσωση και την κολοφαρδία του Τούρκου στα δύο γκολ, νάτο το άνετο 2-0…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα