Ομαδική απόδραση από φυλακές τις Βεγγάζης

1.200 φυλακισμένοι, απέδρασαν από φυλακές στη Βεγγάζη στον ανατολικό τομέα της Λιβής. Οι αρχές της ασφάλειας διευκρινίζουν πως προηγήθηκε επίθεση στον εξωτερικό περίγυρο των φυλακών, έγινε εξέγερση κρατουμένων στο εσωτερικό τους και στη συνέχεια ακολούθησε η ομαδική απόδραση, με τους δεσμοφύλακες να έχουν την εντολή να μην ανοίξουν πυρ. Ανάμεσα στους δραπέτες είναι πολυάριθμοι φερόμενοι ως συνεργάτες του δικτατορικό καθεστώτος του Μοαμάρ Καντάφι, που μην ξεχνάμε πως διήρκεσε τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες.

Μάλιστα την Παρασκευή, η δολοφονία πολιτικού στελέχους στην πόλη της Βεγγάζης, του προπυργίου της επανάστασης κατά του Καντάφι, η οποία δολοφονία τροφοδότησε αμέσως ένταση. Επίσης οδήγησε την κυβέρνηση να κλείσει όλους τους μεθοριακούς σταθμούς προς την γειτονική Αίγυπτο, εμποδίζοντας τη διαφυγή στο εξωτερικό των δραστών. Θέλοντας να μείνουν ανώνυμες, πολιτικές πηγές συσχετίζουν το κλείσιμο των μεθοριακών σταθμών με την σημερινή ομαδική απόδραση της Βεγγάζης.

Ο πρωθυπουργός Αλι Ζεϊντάν απέδωσε την επίθεση στην περίμετρο των φυλακών σε “γείτονες που δεν θέλουν αυτήν τη φυλακή τόσο κοντά στις κατοικίες τους”. Αδιευκρίνιστος αριθμός δραπετών συνελήφθη, ανακοινώνουν οι αρχές ασφάλειας. Τα στοιχεία των υπολοίπων διανέμονται ήδη σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς. Επίσης ο Ζεϊντάν εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, με παράλληλα μείωση των υπουργείων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα