Ωμή παρέμβαση της Ρωσίας κατά της Κύπρου!

Γιατί το Κρεμλίνο προειδοποιεί για «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις»

Προειδοποίηση για τις «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις» που θα έχει για την Κύπρο η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού, απηύθυνε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, απηύθυνε προειδοποίηση ότι η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Κύπρου θα οδηγήσει σε «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις».

«Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει στην ηγεσία της Κύπρου ότι η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού και η ανάμειξή του στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την περιοχή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε επικίνδυνες αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις για την Κύπρο», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, την Τετάρτη.

Η εμπλοκή των ΗΠΑ είναι αναγκαίο “κακό” για την Κύπρο λόγω των υδρογονανθράκων και των τουρκικών προκλήσεων. Με την διαφορά πως η εξόρυξη στο νησί ενοχλεί και την Ρωσία η οποία έχει το μονοπώλιο αερίου στην Ευρώπη το οποίο φυσικά και δεν θέλει να χάσει. Αυτό την έχει φέρει πιο κοντά στην Άγκυρα η οποία επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους S400  και τις ΗΠΑ να ξεκαθαρίζουν πως αυτή η επιλογή του Σουλτάνου δεν του επιτρέπει να πάρει τα F35 που επιθυμεί.

Διαβάστε επίσης