Όμιλος Κοπελούζου: Ξεκίνησαν οι διαγωνισμοί επιλογής μελετητών του έργου GREGY

Δημοσιεύθηκαν οι πρώτες προκηρύξεις στον ελληνικό και διεθνή Τύπο για το σημαντικότατο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

Η εταιρεία ELICA MEDITERRANEAN ELECTRICAL INTERCONNECTION S.M. S.A., μέλος του Ομίλου Κοπελούζου, που αναπτύσσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης “GREGY”, δημοσίευσε τις δύο πρώτες διακηρύξεις για την υποβολή ενδιαφέροντος για τις οριστικές μελέτες του έργου.

Οι δύο πρώτες προσκλήσεις δημοσιεύθηκαν τόσο στο διεθνή, όσο και στον ελληνικό Τύπο, καθώς και στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.elicagroup.gr και αφορούν καταρχήν τις απαραίτητες «Μελέτες Γραφείου» για την οριστικοποίηση της βέλτιστης επιλογής της όδευσης του υποθαλάσσιου καλωδίου και των σημείων προσαιγειάλωσης στις δύο χώρες, καθώς και την «Τεχνική ανάλυση του έργου και τις μελέτες υπολογισμού δεικτών οφέλους και ανάλυση κόστους-οφέλους για το έργο διασύνδεσης».

Υπενθυμίζεται πως το έργο “GREGY” έχει υπαχθεί και περιλαμβάνεται στον 1ο κατάλογο PCI/PMI της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας της Αιγύπτου και της Ελλάδας, που περιλαμβάνει μια σύνδεση HVDC, δυναμικότητας 3.000 MW, για τη μεταφορά 100% πράσινης ενέργειας από την Αίγυπτο στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η δημοσίευση των προσκλήσεων συνιστά την επόμενη φάση στην ανάπτυξη του “GREGY” με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης του μεγάλου αυτού εθνικού, αλλά και ευρωπαϊκού έργου. Η ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο είναι ένα ενεργειακό άλμα για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις στη Μεσόγειο και μια αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τους δύο πρώτους διαγωνισμούς είναι η 31η Μαΐου 2024.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα