Όμιλος ΞΥΝΗ: Θεσπίζει υποτροφίες Προσωπικοτήτων Πολιτισμού & Αθλητισμού

Η νέα πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάδειξη της ζωτικής σημασίας του πολιτισμού και του αθλητισμού

Με εφαλτήριο την πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός & ο Αθλητισμός είναι βασικοί πυλώνες προαγωγής της κοινωνίας, και παράλληλα δύο τομείς αλληλένδετοι που παίζουν διαχρονικά πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα έως σήμερα, ο Όμιλος ΞΥΝΗ -όμιλος των μεγάλων πρωτοβουλιών στην Εκπαίδευση- προβαίνει στη θέσπιση Υποτροφιών Προσωπικοτήτων Πολιτισμού & Αθλητισμού, προς τιμήν σημαινουσών αθλητικών και πολιτιστικών προσωπικοτήτων, με στόχο να αναδείξει τη ζωτική σημασία του Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με πρωτοβουλία του καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή, λοιπόν, έχει τεθεί εν ενεργεία στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ ο «Θεσμός Υποτροφιών Προσωπικοτήτων Πολιτισμού & Αθλητισμού», ο οποίος αφορά μέχρι στιγμής:

Ø Στις «Υποτροφίες Μίμης Πλέσσας», αφιερωμένες στον σπουδαίο μαέστρο (για σπουδές Μουσικής Τεχνολογίας & Ηχοληψίας)

Ø στην «Υποτροφία Νίκος Αλέφαντος», εις μνήμην του θρυλικού προπονητή (για σπουδές Προπονητικής)

 

Υποτροφία «Νίκος Αλέφαντος» για Σπουδές Προπονητικής

Ως φόρος τιμής στην «ιστορική» μορφή του Αθλητισμού που έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως παίκτης και προπονητής, θεσπίστηκε -για πρώτη φορά στην Ελλάδα!- η «Υποτροφία Νίκος Αλέφαντος» για Σπουδές Προπονητικής, με πρωτοβουλία του Καθηγητή και Προέδρου του Ομίλου Ξυνή, Σοφοκλή Ξυνή.

Η πρόταση του Καθηγητή Ξυνή για χορήγηση -κάθε χρόνο- της εν λόγω πλήρους/διετούς υποτροφίας για σπουδές στην ειδικότητα «Προπονητής Αθλημάτων» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, βρήκε πρόσφορο έδαφος στην οικογένεια του Ν. Αλέφαντου, και η συμφωνία υπεγράφη από τον γιο του, κ. Αναστάστιο Αλέφαντο, με μοναδικό γνώμονα και στόχο να διατηρείται η μνήμη του θρυλικού Νίκου Αλέφαντου στον αθλητικό κόσμο, τη νεολαία και τους νέους προπονητές!

 

Υποτροφίες «Μίμης Πλέσσας» για Σπουδές Μουσικής Τεχνολογίας & Ηχοληψίας

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάδειξη της ζωτικής σημασίας του Πολιτισμού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Εκπαίδευση, θεσμοθετήθηκαν από τον Καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή δύο Υποτροφίες Σπουδών στη Μουσική Τεχνολογία & Ηχοληψία στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, αφιερωμένες στον κορυφαίο δημιουργό, Μίμη Πλέσσα!

Ένα όνομα, μια ιστορία, 70 χρόνια δημιουργίας! Μια μουσική παρακαταθήκη που μεγάλωσε 3 γενιές και παραμένει διαχρονική και σύγχρονη έως τις μέρες μας!

Οι δύο δικαιούχοι των υποτροφιών επιλέγονται και ξεχωρίζουν από κριτική επιτροπή καταξιωμένων επαγγελματιών, μετά τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

INFO:

· https://iekalfa.gr/ · http://www.sophocles-xinis.gr/ · https://en-uoa-gr.academia.edu/SophoclesXynes5

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα