Ομολογία αλλοίωσης αποτελέσματος στον αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητου

Η τιμωρία του Παπαπέτρου από την ΚΕΔ επισημοποίησε όσα ανέδειξε η «Α»

Η τιμωρία του Τάσου Παπαπέτρου από την ΚΕΔ ανέδειξε το λάθος που έκανε και οδήγησε στην ακύρωση του κανονικού γκολ που πέτυχε ο Ατρόμητος στη Νέα Φιλαδέλφεια σε βάρος της ΑΕΚ.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θεωρεί ότι τοποθετήθηκαν λάθος οι γραμμές στη συγκεκριμένη φάση, κάτι βεβαίως πρωτοφανές στα χρόνια του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Συγκεκριμένα, οι γραμμές έχουν τοποθετηθεί θεωρώντας τελευταίο παίκτη όχι τον σκόρερ, αλλά τον Τσακμάκη, που βρίσκεται πίσω από τον Στάνκοβιτς, ο οποίος όμως δεν επηρεάζει τη φάση, σύμφωνα και με την άποψη της ΚΕΔ.

Αυτός είναι και ο λόγος που αντικαταστάθηκαν από τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής τόσο ο Παπαπέτρου που είχε οριστεί ως VAR ξανά στο παιχνίδι του Ατρόμητου (με τον Αστέρα), όσο και ο AVAR βοηθός Θ. Μωυσιάδης, που επρόκειτο να βρεθεί στο Λαμία-Παναιτωλικός. Αντικαταστάτες τους είναι οι Γκορτσίλας και Σαμοΐλης αντίστοιχα.

Επιπλέον, ίδια είναι και η εκτίμηση του παρατηρητή διαιτησίας, Χαράλαμπου Καλογερόπουλου, ο οποίος παραπέμπει εκτός από τους Παπαπέτρου, Μωυσιάδη και τον β’ βοηθό Σάββα, που έκανε πολλά σοβαρά λάθη. Μεταξύ άλλων, σήκωσε οφσάιντ στο ακυρωθέν γκολ του Ατρόμητου και υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Ανγκιέλσκι στο κερδισμένο πέναλτι των φιλοξενούμενων, πριν διορθωθεί η απόφασή του από το VAR.

Η ουσία είναι πως με βάση την ετυμηγορία της ΚΕΔ υπάρχει η παραδοχή με τον πλέον επίσημο τρόπο, πως στο ματς ΑΕΚ-Ατρόμητου υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος και ουσιαστικά δόθηκαν δώρο δύο βαθμοί στην Ένωση.

Η «Α» είχε επισημάνει τα κακώς κείμενα τόσο στην περιγραφή του χθεσινού αγώνα, όσο και με κείμενο που δημοσιεύτηκε σήμερα στις 7.47 στην ιστοσελίδα μας iapopsi.gr που είχε τίτλο: «Με την τεχνητή νοημοσύνη (του Παπαπέτρου) ακυρώθηκε το γκολ του Ατρομήτου. Οι γραμμές που έβαλε ήταν του… μετρό».

Στο δε κείμενο αναφερόταν αναλυτικά:

«Δίνεται αυτή η φάση με το ακυρωθέν γκολ του Έρλινμαρκ. Μάλιστα. Ο βοηθός Σάββας από τις Σέρρες, σηκώνει την σημαία για οφ σάιντ. Που το είδε, ρε, μάστορα;

Για να δεις στο ζωντανό ότι ήταν οφ σάιντ, θα πρέπει να έχεις δυνατότητες 5G. Δεν γίνεται αλλιώς.

Εδώ ο Παπαπέτρου στο VAR εξέτασε την φάση πάνω από τρία λεπτά για να βρει άκρη. Έβαλε και δυο γραμμές εκεί και το ακύρωσε. Δεν φαίνεται απολύτως τίποτα με τις γραμμές, ότι υπήρξε οφ σάιντ. Ο ένας καλύπτει τον άλλον. Μόνο η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να δώσει λύση στο εκατό τα εκατό.

Ο Παπαπέτρου, όμως, το βρήκε. Έβαλε δυο γραμμές ότι και καλά ήταν οφ σάιντ και καθάρισε. Ξεφτίλα.

Όσο αφορά στο χέρι του Ζίνι, έτυχε εκείνη την στιγμή να μην δουλέψει η τεχνητή νοημοσύνη του Παπαπέτρου. Και δεν είδε το χέρι. Στην συνέχεια της φάσης έγινε πέναλτι στον Μάνταλο και η τεχνητή νοημοσύνη είχε επανέλθει στον Γιάννη.

Ο δε Σάββας, είναι άλλο κάρο με πατάτες. Στην φάση που κερδίζει πέναλτι ο Ατρόμητος, σηκώνει για οφ σάιντ. Που το είδε ρε».

Ένα μέτρο πίσω ήταν ο παίκτης του Ατρόμητου. Ο δε Πέτρος Μάνταλος, πλησίασε τον Γιάννη Παπαδόπουλο και του λέει, «καλά είναι πέναλτι αυτό;» για του Σιντιμπέ. Αλλού γι αλλού”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα