Ομοσπονδία Ιστιοπλοίας για Μάντη-Καγιαλή: «Αγώνες πρόκρισης γίνονται τα τελευταία 20 χρόνια»

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας προκήρυξε αγώνες πρόκρισης για το Τόκιο 2020.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΙΟ, Αντώνη Δημητρακόπουλο, ο οποίος απάντησε στην τοποθέτηση των δύο Ολυμπιονικών, τονίζοντας ότι αυτό γίνεται στην ΕΙΟ τα τελευταία 20 χρόνια και πως οι δύο πρωταθλητές γνώριζαν πολύ καιρό ότι θα έπρεπε να δώσουν αγώνα πρόκρισης.

«Οι εσωτερικοί αγώνες πρόκρισης γίνονται τα τελευταία 20 χρόνια. Μάλιστα οι Μάντης και Καγιαλής έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε αγώνες πρόκρισης. Είναι μια απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία δεν μπορεί να ανακληθεί ή να γίνουν εξαιρέσεις. Είναι κάτι που το γνώριζαν πολύ καιρό. Δεν είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΙΟ και πρόσθεσε: «Την πρόκριση την παίρνει η χώρα, δεν είναι ονομαστική, γι αυτό και γίνονται αγώνες πρόκρισης. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα και ο Κοκκαλάνης πήρε την πρόκριση, αλλά ήδη έχει δώσει τον πρώτο του αγώνα. Αν κάναμε εξαιρέσεις θα καταπατούσαμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και φυσικά θα υπήρχαν αντιδράσεις. Οι εσωτερικές προκρίσεις δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Μάλιστα κάποιες εσωτερικές προκρίσεις άλλων χωρών έχουν γίνει στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης