bpbg
bpbg

«One stop shop» λύσεις στην αγορά ακινήτων από την Τράπεζα Πειραιώς 

Παρά τις θετικές προοπτικές, η εγχώρια ζήτηση δεν έχει ανακάμψει…

Στη σημασία της αγοράς ακινήτων ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στις προοπτικές του κλάδου, καθώς και στις δυνατότητες της Πειραιώς Real Estate, ως διαχειριστή του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου ακινήτων στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο ανώτερος γενικός διευθυντής, επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, Γεώργιος Ι. Κορμάς.

Από το βήμα του 2ου Athens International Ιnvestment Synergies & Joint Ventures Forum, στο οποίο έδωσε το «παρών» ως κεντρικός ομιλητής, ο Γ. Κορμάς έκανε μία σύντομη παρουσίαση των βασικών δραστηριοτήτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Πειραιώς Real Estate της οποίας ηγείται, αναφέροντας ότι είναι σε θέση με αξιοπιστία να ανταποκριθεί στις ιδιαιτερότητες του ελληνικού real estate, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατία.

Ο καλύτερος «τοπικός συνεργάτης» σε διεθνείς επενδυτές

Ο CEO της Πειραιώς Real Estate τόνισε επίσης ότι η Τράπεζα Πειραιώς, ο μεγαλύτερος τραπεζικός Όμιλος της χώρας, μέσω του Group Real Estate και της ολιστικής προσέγγισης που έχει υιοθετήσει, λειτουργώντας με διαφάνεια και αξιοπιστία, μπορεί να αναδειχθεί ως ο καλύτερος «τοπικός συνεργάτης» σε διεθνείς επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά του real estate.

Παρέχει δε, τη δυνατότητα λύσεων «one stop shop» σε σχέση με το ακίνητο και το συνολικό κύκλο ζωής του, έχοντας ολοκληρωμένη οπτική της αγοράς μέσω της έμπειρης και εξειδικευμένης ομάδας στελεχών που διαθέτει και της ενεργής διαχείρισης ακίνητης περιουσίας που εφαρμόζει.

Ο κ. Κορμάς στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις και προκλήσεις του real estate, καθώς και τις προοπτικές της εγχώριας αγοράς, στην οποία καταγράφονται ευνοϊκές συνθήκες λόγω της πολιτικής σταθερότητας και των προοπτικών οικονομικής ανάκαμψης, στοιχεία που τοποθετούν τη χώρα στον χάρτη επιλογών των διεθνών επενδυτών. Επεσήμανε, τέλος, ότι παρά τις θετικές προοπτικές η εγχώρια ζήτηση δεν έχει ανακάμψει, με αποτέλεσμα την εξάρτηση της αγοράς ακινήτων από την εντυπωσιακή εισροή κεφαλαίων που προέρχεται από επενδυτές του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι το δεύτερο Athens International Ιnvestment Synergies & Joint Ventures Forum πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ελβετικού Επιμελητηρίου και σε αυτό μίλησαν πρέσβεις 7 χωρών με εξωστρεφή επενδυτικό προσανατολισμό, εκπρόσωποι μεγάλων επαγγελματικών συνδέσμων και φορείς, μεταξύ των οποίων ΤΑΙΠΕΔ, ΟΛΘ, HELEXPO και Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.

Στήριξη στους πληγέντες αγρότες της Βορείου Ελλάδας από τις θεομηνίες της 10ης Ιουλίου

Συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη της Αγροτικής Οικονομίας, η Τράπεζα Πειραιώς στέκεται κοντά στους αγρότες, στους συνεταιρισμούς και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) του Αγροδιατροφικού Τομέα, των οποίων η παραγωγή ή η λειτουργία επηρεάσθηκε από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή της Χαλκιδικής και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στις 10 Ιουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα Πειραιώς θα εξετάσει άμεσα κάθε αίτημα για παροχή διευκόλυνσης κάθε ενδιαφερόμενου, που διατηρεί ενεργή πιστοδότηση με την τράπεζα, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή λύση. Δικαιούχοι είναι οι αγρότες/κτηνοτρόφοι, αγροτικοί συνεταιρισμοί και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγροδιατροφικού τομέα των αναφερόμενων περιοχών, που εξαιτίας των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή του φυτικού/ζωικού κεφαλαίου ή των εγκαταστάσεών τους.

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν είναι οι εξής:

>Να είχαν ενήμερα δάνεια στις 30/6/2019.

>Να έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ (για όσους είναι υπόχρεοι ασφάλισης στον εν λόγω φορέα).

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι της Πειραιώς, η πρωτοβουλία της τράπεζας έχει στόχο να συμβάλει άμεσα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, που προέκυψαν στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των ανωτέρω περιοχών, ώστε να είναι σε θέση το συντομότερο δυνατό να συνεχίσουν την παραγωγική τους διαδικασία και την εύρυθμη λειτουργία τους. Υπό αυτό το πρίσμα, από την Τράπεζα Πειραιώς υπογραμμίζεται η διαθεσιμότητα των στελεχών της στα κατά τόπους τραπεζικά καταστήματα του δικτύου προκειμένου να βοηθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Νέος CFO στην Πειραιώς ο Θ. Γναρδέλλης

Τα καθήκοντα του Group Chief Financial Officer της Τράπεζας Πειραιώς, ως ανώτερος γενικός διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας, έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες ο Θεόδωρος Γναρδέλλης.

Ο Θ. Γναρδέλλης εντάχθηκε στο δυναμικό της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιούνιο 2018 ως επικεφαλής στον τομέα Piraeus Legacy Unit Strategy, μετά από μία επιτυχημένη πορεία δεκαπέντε και πλέον ετών σε διαφορετικούς οργανισμούς και τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι διπλωματούχος μηχανικός Η/Υ και πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών και κάτοχος MBA από το Imperial College Business School.

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων, ο Θ. Γναρδέλλης θα έχει υπό την εποπτεία του το Group Financial Management, με βασική αρμοδιότητα τη χάραξη της συνολικής στρατηγικής και τη διαχείριση και τον συντονισμό των οικονομικών δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Όπως διευκρινίστηκε, ο Κωνσταντίνος Πασχάλης, CFO, γενικός διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Πειραιώς, θα συνεχίσει να συνδράμει στις εργασίες του τομέα Group Financial Management με την τεχνογνωσία και την πολύχρονη εμπειρία του.

Διαβάστε επίσης