Oπαδός του Άρη ο άνθρωπος πίσω από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από την Pfizer (η οποία ανακοίνωσε χθες ότι είναι το εμβόλιό της για τον κορωνοϊό έχει 90% αποτελεσματικότητα και προκάλεσε ράλι στα διεθνή χρηματιστήρια και παγκόσμια ανακούφιση), o Άλμπερτ Μπουρλά είναι Θεσσαλονικιός και οπαδός του Άρη!

Την αποκάλυψη έκανε στην πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή του στον ΣΚΑΪ, ο Παύλος Τσίμας, ο οποίος προφανώς γνωρίζει όλο το backround για τον Έλληνα μάνατζερ που το περασμένο καλοκαίρι είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα metrosport σε πρόσφατο tweet του, στις 28 Αυγούστου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, είχε συναντηθεί με τον Άλμπερτ  Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στο tweet που είχε ποστάρει, ανέφερε ότι μεταξύ των θεμάτων συζήτησης ήταν και… ο αγαπημένος τους Άρης!

«Ήταν εξαιρετικό που βρέθηκα με τον Αλβέρτο Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου ξεκινήσαμε και οι δύο το διεθνές ταξίδι μας.  Συζητήσαμε για την παγκόσμια απάντηση στην πανδημία, την πρόοδο προς – και την ισότιμη πρόσβαση σε – το εμβόλιο, τις διατλαντικές σχέσεις και τον Άρη!», είχε γράψει

Ο CEO της Pfizer γεννήθηκε πριν 60 χρόνια στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε κτηνιατρική στο ΑΠΘ, από όπου αποφοίτησε το 1986.

Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1991 στην ίδια Σχολή, στο αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας της Αναπαραγωγής, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου καθηγητού Παύλου Τσακάλωφ και στη συνέχεια, το 1993 άρχισε να εργάζεται στην Pfizer Hellas, στην Αθήνα, η οποία μόλις είχε ανοίξει γραφεία στην πρωτεύουσα.

To 1996 μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες κάνοντας τα πρώτα του βήματα στη διεθνή επιχειρηματική σκηνή. Το 2001 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Μάρκετινγκ, ενώ το 2006 επέστρεψε στην Ευρώπη για να αναλάβει τη θέση του προέδρου  του Ευρωπαϊκού Τμήματος της εταιρείας με έδρα το Παρίσι, ενώ αργότερα (2009) πέρασαν υπό την επίβλεψή του και  οι αγορές της Ασίας, της Αφρικής και των χωρών του Ειρηνικού ωκεανού.

Το 2018 ορίστηκε Chief Operating Officer και εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Προτεραιότητας Χαρτοφυλακίου Έρευνας, της αρχαιότερης εκτελεστικής επιτροπής, η οποία κατανέμει κονδύλια σε διάφορα ερευνητικά εγχειρήματα της Pfizer.  Μάλιστα, την ίδια χρονιά, η εταιρεία παρείχε βοήθεια σε 800 εκατομμύρια ασθενείς χάρη στα φάρμακά της, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2019 βρίσκεται στο τιμόνι του φαρμακευτικού κολοσσού από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Το 2020, κατατάχθηκε ως κορυφαίος διευθύνων σύμβουλος της Αμερικής στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων από το περιοδικό Institutional Investor. Είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του The Partnership for New York City, διευθυντής σε πολλά διοικητικά συμβούλια – Pfizer, Inc., The Pfizer Foundation, PhRMA και Catalyst – και διαχειριστής του Συμβουλίου Διεθνών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, ο κ. Μπούρλας είναι μέλος του Business Roundtable και του Business Council.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ο Άλμπερτ Μπουρλάς, ηγείται της Pfizer με σκοπό «τις καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών, με έμφαση στην προώθηση της επιστημονικής και εμπορικής καινοτομίας που απαιτείται για τον μετασχηματισμό στην ανθρώπινη υγεία».
Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, ενώ στον τόπο καταγωγής του επέλεξε η φαρμακοβιομηχανία να δημιουργήσει κέντρο ψηφιακής καινοτομίας

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα