«ΟΠΑΠ Arena – Αγιά Σοφιά» με ατσάλινο αετό και φτερά 27 μέτρα

Ένα τεράστιος ατσάλινος αετός θα στέκει έξω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ «ΟΠΑΠ Arena – Αγιά Σοφιά, όπως αποκαλύπτει στο πρωτοχρονιάτικο φύλλο της η εφημερίδα «Ώρας Των Σπορ».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ούγγρο γλύπτη Γκαμπόρ Μίκλος Στζόκε, για την δημιουργία ενός ατσάλινου αετού, που θα τοποθετηθεί στην πλατεία μπροστά από το μεγάλο κτίριο που θα βρίσκονται τα μουσεία. Και θα αποτελεί αυτόνομο πόλο έλξης επισκεπτών.

Αυτό άλλωστε συμβαίνει και με τις δύο άλλες αντίστοιχες δημιουργίες του Στζόκε, με δύο ατσάλινους αετούς, που κοσμούν το ελεύθερο χώρο μπροστά στις κεντρικές εισόδους στο Groupama Stadium  της Βουδαπέστης, αλλά και το Mercedes Benz Stadium στην Ατλάντα των ΗΠΑ, που είναι έδρα της Atlanta United, από τις κορυφαίες ομάδες τα τελευταία χρόνια στο MLS.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το άνοιγμα των φτερών του αετού φτάνει τα 27 μέτρα! Ο Μελισσανίδης είδε την μία από τις δημιουργίες του Στζόκε, τον Αύγουστο του 2018 στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Ένωσης με την Βίντι, για τα play offs του Champions League και περιμένει το τελικό σχέδιο από τον Ούγγρο γλύπτη για να προχωρήσει και για την τελική συμφωνία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα