OPAP Arena: Η συμβολή του Γ. Πατούλη και της Περιφέρειας 

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η κατασκευή του νεόδμητου γηπέδου της ΑΕΚ, η OPAP Arena.

Καθοριστικής σημασίας για την πρόοδο του έργου ήταν η συμβολή της Περιφέρειας και προσωπικά του Γιώργου Πατούλη σε πολλά επίπεδα.

Η πρόσφατη εξέλιξη με την υπογραφή της σύμβασης για τον τεχνολογικό εξοπλισμό του γηπέδου, έβαλε την OPAP Arena στην τελική ευθεία προς την κατασκευαστική ολοκλήρωση.

Μεταξύ άλλων οι προμήθειες αφορούν:

1) Εγκαταστάσεις Συστημάτων Δικτύωσης, Πληροφορικής και Ασφαλείας

2) Εγκαταστάσεις Ήχου, Εικόνας, Οπτικοακουστικών και Τηλεοπτικής Μετάδοσης

3) Μηχανήματα συντήρησης χλοοτάπητα

4) Τοπικά μέσα κατάσβεσης

5) Εγκαταστάσεις φωτισμού

6) Μηχανήματα θέρμανσης ψύξης – κλιματισμού

7) Ηλεκτρικοί Πίνακες διανομής

8) Αρχιτεκτονικός εξοπλισμός

Μετά τις υπογραφές, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έκρυβε την ικανοποίησή του:

«Ο στόχος μας είναι τέτοια εποχή του χρόνου να κάνουμε τα εγκαίνια του γηπέδου. Επαναλαμβάνω ότι θα είναι το πιο όμορφο της Ευρώπης».

«Αποδεικνύουμε το πόσο συνεπείς είμαστε, αλλά και το πόσο γρήγορα τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Θα είμαστε σκαπανείς και δίπλα στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος», είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης.

Τότε, παρενέβη ο Μελισσανίδης: «Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ανέβει η σύμβαση στο διαδίκτυο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες».

Και ο Πατούλης γελώντας απάντησε: «Γι’ αυτό ο πρόεδρος έχει φτάσει εδώ! Δεν του αρκεί το ένα βήμα που γίνεται, πάει αμέσως στο δεύτερο. Το άγχος του όμως είναι δημιουργικό».

Παράλληλα ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ πρόσθεσε: «Να γνωρίζετε πως όταν τελειώσει αυτό το γήπεδο, θα επιδιώξουμε να διεξαχθεί σε αυτό τελικός διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA».

 Παράλληλα, στην Opap Arena προχωρά η ολοκλήρωση του κεντρικού κτηρίου (πολυχώρος, μουσείο κ.λπ.) και η αρχιτεκτονική επένδυση των εξωτερικών χώρων της «Αγιά Σοφιάς».

Απρόσκοπτα προχωρούν και οι εργασίες για την υπογειοποίηση των οδών Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου, που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Μπροστά στην παλιά σκεπαστή, διαμορφώθηκε ο χώρος έτσι ώστε το επόμενο διάστημα να πέσουν τα θεμέλια του μουσείου που θα ανεγερθεί και θα περιλαμβάνει μέσα όλη την ιστορία.

Σε εκείνο το σημείο της στροφής, που παίζουν σημαντικό ρόλο οι αντιστηρίξεις, τρέχουν παράλληλα υπογειοποίηση – κτίριο, ενώ θα υπάρχει και η σχετική παράκαμψη όπου θα οδηγούνται τα πούλμαν των ομάδων και τα ΙΧ στο υπόγειο πάρκινγκ του γηπέδου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίστηκε σε 14 μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, όμως όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμο νωρίτερα.

Πέραν της Μεγάλης Υπογειοποίησης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, γίνονται προετοιμασίες και για την ολοκλήρωση των έργων της Μικρής Υπογειοποίησης που θα έρχεται από τον Χρυσοστόμου Σμύρνης και η οποία στο ύψος της εκκλησίας θα βυθίζεται κάτω από τη Μεγάλη Υπογειοποίηση, για να καταλήγει στη δεύτερη πύλη εισόδου που θα εξυπηρετεί από την πλευρά της Αθήνας ΙΧ και μηχανάκια.

Η Μικρή Υπογειοποίηση θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα, καθώς έχει αποκοπεί από το υπόλοιπο έργο και το γήπεδο παίρνει αδειοδότηση μόνο με τη Μεγάλη Υπογειοποίηση (Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών) απ’ όπου θα εισέρχονται στην Αγιά Σοφιά και οι αποστολές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα