60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΑΠ: Διαχρονικό σημείο αναφοράς για το ελληνικό επιχειρείν και την κοινωνική συνεισφορά

Τα εξηκοστά γενέθλιά του γιόρτασε ο εμβληματικός για την Ελλάδα οργανισμός με ένα λαμπερό φιλανθρωπικό gala για τη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Με ένα λαμπερό φιλανθρωπικό gala για τη στήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» γιόρτασε τα εξηκοστά γενέθλιά του ο ΟΠΑΠ.

Η σπουδαία εκδήλωση εταιρικής υπευθυνότητας του εμβληματικού ελληνικού οργανισμού πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και την παρουσίασε ο αγαπημένος τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, έχοντας μαζί του επί σκηνής γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Στέλιος Ρόκκος, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Κωστής Μαραβέγιας και η Τάμτα, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς ένα μοναδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Εκτός από το πλούσιο θέαμα, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν και πολλές εκπλήξεις, ενώ συμμετείχαν σε ειδική κλήρωση του ΟΠΑΠ και κέρδισαν μοναδικά δώρα και συλλεκτικά αθλητικά αντικείμενα. Είναι αξιοσημείωτο ότι τη νέα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη ο επιχειρηματικός και αθλητικός κόσμος, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση και ενίσχυσαν οικονομικά το έργο των δύο φορέων.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού gala του ΟΠΑΠ θα διοχετευθούν στη στήριξη του προγράμματος «Οικονομική Υιοθεσία Παιδιών» της ΕΛΕΠΑΠ και του προγράμματος «Προσφέρω γιατί νοιάζομαι» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Για το πρόγραμμα «Οικονομική Υιοθεσία Παιδιών» της ΕΛΕΠΑΠ να πούμε ότι αυτό παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά με κινητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα. Μέσω του προγράμματος «Οικονομική Υιοθεσία Παιδιών» –στο οποίο θα κατευθυνθεί μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν στο gala– ιδιώτες και εταιρείες αναλαμβάνουν το κόστος για τη συμμετοχή παιδιών στο Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης, στη Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής της ΕΛΕΠΑΠ.

Στόχος είναι η γνωστική, κοινωνικο-συναισθηματική, ψυχοκινητική και αισθητική ανάπτυξη των παιδιών και η εύρεση του κατάλληλου για αυτά εκπαιδευτικού πλαισίου, ώστε να ενταχθούν στη γενική εκπαίδευση. Κάθε χρόνο, σχεδόν το 70% των παιδιών που φοιτούν στην τελευταία τάξη του προγράμματος, επιτυγχάνει να ενταχθεί στο Δημοτικό Σχολείο γενικής εκπαίδευσης.

Αντίστοιχα το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» έχει σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση φορέων που εξυπηρετούν παιδιά και άπορες οικογένειες. Το πρόγραμμα συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα, όπως κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, ορφανοτροφεία, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδρύματα για παιδιά, κέντρα υποδοχής μεταναστών κ.ά., παρέχοντας στήριξη σε περισσότερα από 20.000 άτομα ετησίως.

ΚΑΜΙΛ ΖΙΓΚΛΕΡ (ΕΚΤ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΑΠ): «Ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας»

Παρουσία της ηγετικής ομάδας του ΟΠΑΠ, των επικεφαλής των δύο παραπάνω φορέων και φυσικά του πλήθους των προσκεκλημένων, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, αναφέρθηκε στις πολλές αλλαγές που βίωσε ο ΟΠΑΠ στις έξι δεκαετίες της ιστορίας του. «Όλα αυτά τα χρόνια, ο ΟΠΑΠ αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε μαζί με την Ελλάδα και ήταν πάντα δίπλα στη χώρα και τους ανθρώπους της, στις καλές και τις δύσκολες στιγμές», είπε ο κ. Ζίγκλερ και συνέχισε:

«Ο ΟΠΑΠ κατάφερνε πάντα να θέτει τον πήχη ψηλά και να τον ανεβάζει ακόμα ψηλότερα, χτίζοντας ένα εμβληματικό ελληνικό brand. Σήμερα, μπορούμε με περηφάνια να πούμε ότι ο ΟΠΑΠ είναι ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Είναι ένα σημείο αναφοράς για την ελληνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνεισφορά, με τεράστια διεθνή αναγνώριση. Ταυτόχρονα, υλοποιούμε σημαντικές επενδύσεις και έργα που δημιουργούν αξία για την εταιρεία μας, τους ανθρώπους μας και την οικονομία συνολικά. Επίσης, είμαστε διαχρονικά μεταξύ των εταιρειών με τη μεγαλύτερη συμβολή στα δημόσια έσοδα».

Ο εκτελεστικός πρόεδρος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ

 

ΝΤΑΜΙΑΝ ΚΟΟΥΠ (Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΠΑΠ): «Ο ΟΠΑΠ ξεχωρίζει λόγω των ανθρώπων του»

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, στάθηκε σε αυτό που, όπως είπε, κάνει τον ΟΠΑΠ να ξεχωρίζει. Και αυτό σύμφωνα με τον κ. Κόουπ είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι που έχουν συμβάλει στην ανοικοδόμηση της εταιρείας: μέτοχοι, εργαζόμενοι, πράκτορες, συνεργάτες και πολλοί άλλοι φορείς. «Όλοι τους –ατομικά και συλλογικά– διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του ΟΠΑΠ, καθιστώντας την εταιρεία πραγματικά μοναδική», είπε ο CEO του ΟΠΑΠ, συμπληρώνοντας:

«Για όλους εμάς στον ΟΠΑΠ, αυτή η επέτειος δεν είναι μόνο μια ευκαιρία να θυμηθούμε την εντυπωσιακή μας κληρονομιά, αλλά και να κοιτάξουμε μπροστά, να επικεντρωθούμε στο μέλλον και στα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας. Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται εν μέσω μιας ιδιαιτέρως απαιτητικής και συναρπαστικής περιόδου. Με σκληρή δουλειά, επαγγελματισμό και αφοσίωση, πραγματοποιούμε μαζί μια σειρά από επενδύσεις και πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση της υλοποίησης του Οράματος 2020 και του μετασχηματισμού του ΟΠΑΠ σε μία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών παγκόσμιας κλάσης».

Ο διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΦΩΚΑΣ (Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΑΠ): «Φροντίζουμε για το μέλλον των παιδιών»

«O ΟΠΑΠ έχει εξελιχθεί σε έναν ηγετικό επιχειρηματικό όμιλο, με παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο, με μεγάλο εύρος προϊόντων και υπηρεσιών και θετικό ρόλο στις προσπάθειες ανάπτυξης της οικονομίας», είπε στη δική του αναφορά ο α΄ αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς. Όπως εξήγησε, η εταιρεία στέκεται στο πλευρό του ελληνικού επιχειρείν με «βραχίονα» την πρωτοβουλία ΟΠΑΠ Forward, η οποία την τελευταία διετία έχει συμβάλει στη δημιουργία 3.600 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Φωκάς υπενθύμισε ότι ο ΟΠΑΠ φροντίζει για το μέλλον του αθλητισμού, μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», το οποίο στηρίζει περισσότερους από 13.000 μικρούς αθλητές σε όλη την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την υπερηφάνεια όλων των στελεχών του οργανισμού για το φιλόδοξο έργο τής εκ βάθρων ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, που έχει ήδη εξασφαλίσει καλύτερες υποδομές και συνθήκες θεραπείας για περισσότερα από 180.000 παιδιά.

Ο α΄ αντιπρόεδρος ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς

 

«Τυχεροί που σας έχουμε κοντά μας…»

Παίρνοντας τον λόγο η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Μαριάννα Μόσχου, ευχαρίστησε θερμά τον ΟΠΑΠ για τη στήριξή του, επισημαίνοντας: «60 Χρόνια ΟΠΑΠ, 80 χρόνια ΕΛΕΠΑΠ. Γιορτάζουμε μαζί και αισθανόμαστε τυχεροί που σας έχουμε κοντά μας στη δύσκολη, μακρά αυτή πορεία μας για την αποκατάσταση περισσότερων από 100.000 βρεφών, παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία».

Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Μαριάννα Μόσχου

Εκ μέρους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», η πρόεδρός της, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, σημείωσε: «Εφέτος, βοηθήσαμε περισσότερα από 35.000 παιδιά να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους με τη βοήθεια των χορηγών και των πολύτιμων εθελοντών μας. Έχοντας εσάς δίπλα μας, ελπίζουμε τη χρονιά που μας έρχεται να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε την αγκαλιά μας για να χωρέσουν πολλά ακόμα παιδιά».

Η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Θερμές ευχαριστίες από τον ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης της ΕΛΕΠΑΠ και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» μέσω των δωρεών τους: Aegean Oil, Alpha Bank, Copelouzos Group, CORE, CQS, Deloitte, Dixons South-East Europe, DPG Media, Eurobank, EY, Hellasnet, HERTZ, IGT Greece, INFORM LYKOS, INSPIRED ENTERTAINMENT, INTRALOT, KornFerry, Ma. Con. Struction, Media2Day, Metlife, MSPS, Neurosoft, Palladian, PLAYTECHBGT, Public, PWC, Scientific Games, SIGNAL, SPACEHELLAS, Stoiximan, SYNOT, TECHNICOMER, TEMPOOMD, The Νewtons Laboratory, The Research HIVE, TORA, V+O, Vermantia, Εθνική Τράπεζα, Η Καθημερινή, ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ, ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ, ΟΠΑΠ Sports, ΟΠΑΠ Κύπρου, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ ΠΑΟ, ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΙΚΗ, Πρώτο Θέμα, ΣΚΑΪ, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, Τράπεζα Πειραιώς και ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ.

Το πρόγραμμα «Οικονομική Υιοθεσία Παιδιών» της ΕΛΕΠΑΠ παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά με κινητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα, ενώ το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» έχει σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση φορέων που εξυπηρετούν παιδιά και άπορες οικογένειες

Διαβάστε επίσης