Ώρα μηδέν για τον Πέτρο Φιλιππίδη για τις κατηγορίες περί βιασμού

Ο γνωστός ηθοποιός δέχτηκε κλήση από τον εισαγγελέα – Ποιες καταγγελίες τον βαραίνουν

Ώρα μηδέν για τον Πέτρο Φιλιππίδη καθώς δέχθηκε κλήση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για να καταθέσει εξηγήσεις μετά από τις καταγγελίες τριών γυναικών για βιασμό και απόπειρες βιασμού.

Οι καταγγελίες σε βάρος του 59χρονου πρωταγωνιστή έχουν μπει τις τελευταίες εβδομάδες στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας, ύστερα από στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στο πλαίσιο της έρευνας για το ελληνικό #me_too. Βάσει των όσων έχουν υποστηρίξει οι καταγγέλλουσες και μάρτυρες που έχουν καταθέσει στον εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να υποσχόταν στα θύματά του ότι θα τα βοηθούσε επαγγελματικά και εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος του προέβαινε σε σεξουαλικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των τριών γυναικών, σε μία περίπτωση, που χρονολογείται το 2008, φαίνεται πως στοιχειοθετείται το κακούργημα του βιασμού, ενώ σε δύο άλλες, το 2010 και το 2014, το κακούργημα της απόπειρας βιασμού. Και οι τρεις γυναίκες -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής και αναζητούσαν εργασία.

Οι καταγγελίες από τις τρεις γυναίκες

Αναφορικά με την πρώτη καταγγέλλουσα φέρεται να έχει περιγράψει ότι το 2010 βρέθηκε στο καμαρίνι του γνωστού ηθοποιού για να συζητήσουν για έναν ρόλο και εκείνος της επιτέθηκε ρίχνοντάς την στον καναπέ και επιχείρησε να τη βιάσει. Το θύμα πάλεψε για αρκετή ώρα με τον ηθοποιό και τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

Άλλη καταγγέλλουσα έχει καταθέσει πως το 2014 δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, ο οποίος είχε προσφερθεί να τη μεταφέρει, μετά από ραντεβού για δουλειά.

Η τρίτη φέρεται να έχει περιγράψει στην κατάθεσή της ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2008 από τον πρωταγωνιστή μέσα στο θέατρο, όπου είχε πάει για να αναζητήσει εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης καλείται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να παράσχει εξηγήσεις στον εισαγγελέα.

Όπως προβλέπεται από τη δικονομία, ο ηθοποιός έχει το δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί. Οι εξηγήσεις μπορούν να δοθούν είτε αυτοπροσώπως είτε διά γραπτού υπομνήματος προς τον εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια θα αποφανθεί αν τα στοιχεία επαρκούν ή όχι για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα