«Ορατός ο κίνδυνος νέων οριζόντιων μέτρων»

Συζήτηση για το χρέος που θα είναι επωφελής για τη χώρα ζητάει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να αποφευχθούν οριζόντια μέτρα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βήμα FM, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι «υπάρχει ένα κεκτημένο για το 2015 που κερδίσαμε το Μάρτιο και είναι αυτό που είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ: να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τη διαθεσιμότητα. Αυτός ο στόχος των 25.000 κινητικότητας-διαθεσιμότητας ολοκληρώθηκε και δεν υπάρχουν πια απολύσεις στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα για το 2015 – άλλο κεκτημένο του Μαρτίου, όταν κερδίσαμε από την τρόικα να μην υπάρχει αριθμητικός στόχος (απολύσεων)».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων, είπε: «Υπάρχει ένα κεκτημένο για το 2015 που κερδίσαμε το Μάρτιο και είναι αυτό που είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ: να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τη διαθεσιμότητα. Αυτός ο στόχος των 25.000 κινητικότητας-διαθεσιμότητας ολοκληρώθηκε και δεν υπάρχουν πια απολύσεις στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα για το 2015 – άλλο κεκτημένο του Μαρτίου, όταν κερδίσαμε από την τρόικα να μην υπάρχει αριθμητικός στόχος (απολύσεων). Και ο πλέον εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής υπουργός και υφυπουργός καταλαβαίνει και δεν θα ήθελε στο υπουργείο του κοινωνικά άδικα μέτρα και στον τομέα της πολιτικής του να μην υποστεί τίποτα. Από την άλλη, όμως, πρέπει όλοι μαζί να τα καταφέρουμε χωρίς οριζόντια μέτρα και να πάμε σε μια συζήτηση για το χρέος που θα είναι επωφελής για τη χώρα, διότι αυτό είναι το μείζον. Ο κίνδυνος υπάρχει (για οριζόντια μέτρα). Νομίζω, όμως, ότι έχει αποδείξει αυτή η κυβέρνηση και με κάποια λάθη και αδυναμίες ή καθυστερήσεις ότι μέσα από δύσκολες καταστάσεις έχουμε αποτελέσματα».

Για την κόντρα των κ.κ. Μητσοτάκη – Λοβέρδου, η κα. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε: «Υπήρχε αντικείμενο (στη διαμάχη), με την έννοια ότι ο νέος υπουργός Παιδείας έπρεπε να ενημερωθεί σε βάθος για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει στο υπουργείο. Μέσα σ’ αυτήν την ενημέρωση, υπήρξε μια σύγκρουση και φυσιολογικό είναι αυτό σε μια κυβέρνηση όπου τίθενται ζητήματα, διότι υπάρχει ένα δύσκολο πλαίσιο στο οποίο πρέπει να λύνονται συγκρούσεις και θέματα, όπως έγινε χθες, με το καλό. Αν θέλουμε να το παίξουμε λαϊκιστές, όμως, θα ψηφίσει ο κόσμος τους αυθεντικούς λαϊκιστές, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα. Αδικούμε, όμως, τον κ. Λοβέρδο (αν τον λέμε λαϊκιστή), διότι καταψήφισε τις λαϊκίστικες πολιτικές του κ. Αρβανιτόπουλου τον Ιούλιο του 2012 που παρέτεινε τη θητεία τους σε αγαστή συνεργασία με την κυρία Ρεπούση και τη ΔΗΜΑΡ ολόκληρη. Και αυτό το πληρώσαμε. Το ΠΑΣΟΚ είχε τότε καταψηφίσει και ο κ. Λοβέρδος είχε βγει πιο μπροστά, οπότε δεν μπορεί να του χρεώσει κάποιος λαϊκισμό. Αν θέλει να το παίξει λαϊκιστής, θα έχει μεγάλο λάθος και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο. Η στροφή δεν είναι προς το λαϊκισμό και το αντιμνημονιακό και το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ ένα ρόλο να παίξει, σε πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη ρευστότητα και την κοινωνική συνοχή».

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε: «Το 2012, μετά τις εκλογές, λαμβάνοντας ο κ. Βενιζέλος την τρίτη εντολή, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και μετά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επειδή αρνήθηκε, και να γίνει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Και αυτή ήταν μια πρόταση του κ. Λοβέρδου που υιοθέτησε ο κ. Βενιζέλος. Εκτιμώ ότι σήμερα είναι η ώρα να τεθεί ξανά στο τραπέζι αυτή η πρόταση και προτείνω όλοι μας – διότι δεν έχουμε κανένα λόγο να μην προσέλθει η αξιωματική αντιπολίτευση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – (να κάνουμε το ίδιο). Διότι αυτή η πόλωση τελικά αδικεί τη χώρα και την προοπτική της. Βεβαίως αντιπολίτευση θα υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κριτική, αλλά μήπως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από το μηδενισμό και την ωραιοποίηση των πάντων που θα κάνει με μαγικό ραβδί, όταν αναλάβει την κυβέρνηση;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα