Ορφανός: «Πάσχουμε από την μη εφαρμογή των κανόνων»

«Πάσχουμε από την μη εφαρμογή των κανόνων» επισήμανε σε συνέντευξή του ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός. Ακόμα, σχολιάζοντας τα δρώμενα στο ποδόσφαιρο, τόνισε: «Οι επικεφαλής πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιες διαδικασίες μειώνουν την αξία του προϊόντος».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ. Ορφανού, στο ρ/σ «Arena»: «Δεν μου αρέσει καθόλου όλο αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα δεν βγαίνει στο γήπεδο, αλλά στα δικαστήρια. 20 χρόνια στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστής ήθελα να τελειώνει το αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο. Στεναχωριέμαι πολύ ο τίτλος κρίνεται στα δικαστήρια.

Υπάρχουν δύο στοιχεία. Το ένα έχει να κάνει με το άθλημα το ίδιο. Το τελικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με το ποιος είναι καλύτερος και πιο τυχερός. Το άλλο είναι να έχεις ένα προϊόν εξαιρετικό, για να προσελκύσεις χορηγούς και επενδυτές. Έτσι φέρνεις χρήματα που σε δυναμώνουν.

Οι επικεφαλής πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιες διαδικασίες μειώνουν την αξία του προϊόντος. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να το καταλαβαίνουν πιστεύω. Στην Αγγλία η δεύτερη ομάδα που θα βγει από την δεύτερη κατηγορία, θα πάρει πάνω από 100.000.000 λίρες. Εδώ πόσοι είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν παιχνίδι στην τηλεόραση και μετά να πουν ότι αυτό είναι ένα θέαμα που μου αρέσει και το πληρώνω;»

Για την αλλαγή κανονισμών: «Δεν ξέρω προς ποια κατεύθυνση θέλουν να αλλάξουν τους κανονισμούς. Εδώ πάσχουμε από την μη εφαρμογή των κανόνων. Και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και στο ΠΑΟΚ ΑΕΚ δεν εφαρμόστηκαν. Διακόπηκε το πρωτάθλημα, ξεκίνησε ξανά μετά, άλλαξε κάτι; Ψάχνουμε να βρούμε γιατί διεκόπη το παιχνίδι στην Τούμπα με την ΑΕΚ. Μπήκαν μέσα εντάξει να ξαναβγούν έξω να παίξουν το υπόλοιπο. Και τιμωρείς μόνο αυτόν που έκανε ότι έκανε. Να ψάξουμε παλιούς κανονισμούς να εφαρμόζουμε σε καινούργιο γεγονός; Δεν γίνεται αυτό».

Για την αποδοχή από την ΑΕΚ, χρήσης του βίντεο: «Να πω ότι αυτή κάθε αυτή η πράξη είναι θετική. Διευκολύνει το όργανο να έχει περισσότερα στοιχεία. Ζητήθηκε από τον ΠΑΟΚ, αποδέχτηκε το αίτημα η ΑΕΚ είναι καλή εξέλιξη για να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα της κρίσης των διαιτητών. Τώρα αν δείχνει ότι ενοχλούνται από την εικόνα ότι παίρνουν το πρωτάθλημα στα χαρτιά δεν ξέρω».

Ποιά θεωρεί πως είναι η λύση: «Χρειάζεται να εφαρμοστούν οι κανόνες με το ίδιον τρόπο προς κάθε κατεύθυνση, αυτό».

Διαβάστε επίσης