Οργή Ποροσένκο για ορισμένους τους όρους της Ρωσίας

Απαράδεκτους χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ορισμένους από τους όρους που έχει θέσει η Ρωσία στις συνομιλίες στο Μίνσκ για την εξεύρεση μιας ειρηνευτικής λύσης για την ουκρανική κρίση.

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη καλά νέα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα νέο. Η ελπίδα υπάρχει πάντα», ανέφερε σε δημοσιογράφους, σε ένα διάλειμμα των μαραθώνιων συνομιλιών. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών αρνήθηκαν να υπογράψουν μια συμφωνία στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Το ρωσικό RIA μετέδωσε πως οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας έχουν στόχο να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός στην περιφέρεια του Ντονμπάς εντός 48 ωρών.

Ένα έγγραφο, που περιήλθε σε γνώση του Reuters κατά τις συνομιλίες, δείχνει πως οι συνομιλητές μπορεί να συμφωνήσουν στον τερματισμό των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, υπό τους όρους της απομάκρυνσης των βαρέων όπλων και της δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν το έγγραφο είναι μια τελική συμφωνία ή κάποιου είδους σχέδιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα