Οργή στην Ρεάλ για την διεξαγωγή αγώνα πρωταθλήματος της Μπαρτσελόνα στις ΗΠΑ

Την σφοδρή αντίδραση της Ρεάλ Μαδρίτης προκάλεσε η απόφαση της La Liga να διοργανώσει παιχνίδια Ισπανικού Πρωταθλήματος στην Αμερική.

Με επίσημη επιστολή της η Ρεάλ εξέφρασε την έντονη διαφωνία της, καθώς είναι ήδη προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αμερική η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Χιρόνα, παρά τις αντιδράσεις τόσο της ισπανικής ομοσπονδίας όσο και της FIFA.

Στην επιστολή της η Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρει:

«Πρώτα απ’ όλα, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ενημερώθηκε ποτέ πως η La Liga ζήτησε να παιχτεί το παιχνίδι, ούτε πως υπήρχε πρόθεση να γίνει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν ζητήθηκε η άποψη μας.

Ούτε, προφανώς, η Λίγκα εξασφάλισε την σύμφωνη γνώμη της Ρεάλ Μαδρίτης, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι επηρεάζει μια διοργάνωση στην οποία μετέχουμε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το εγχώριο πρωτάθλημα είναι μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν 20 ομάδες, όχι δύο, και πως είναι βασικό η κάθε ομάδα να αντιμετωπίζει την άλλη μια φορά στο γήπεδο της και μια της αντιπάλου της, καθώς αυτό εξασφαλίζει τη διαφάνεια και την ισότητα της διοργάνωσης.

Ως συνέπεια αυτού, η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει την αντίθεση της στο αίτημα να γίνει το παιχνίδι στο στάδιο «Χαρντ Ροκ» του Μαϊάμι, καθώς επηρεάζει την διαφάνεια και την ισότητα της διοργάνωσης».

Διαβάστε επίσης