Οργή στον ΠΑΟΚ για τις καταγγελίες των Τούρκων

Οργή στον ΠΑΟΚ για τις καταγγελίες των Τούρκων ότι υπήρξαν ρατσιστικά φαινόμενα σε βάρος των αθλητριών της Μουράτπασα. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Χασεκίδης, ξεσπάθωσε μετά της αβάσιμες καταγγελίες που έγιναν από τον Υπουργό Αθλητισμού και Νεολαίας της Τουρκίας,

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, κατάφερε να αποκλείσει την πανίσχυρη Μουράτπασα στο θεσμό του EHF Cup, με τους Τούρκους να κάνουν θέμα για κακή φιλοξενία, ρατσιστική συμπεριφορά, ακόμα και… λάδι στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της γειτονικής χώρας, έκανε σχετικές καταγγελίες για κάτι που ωστόσο που δεν έχει βάση.

Ο γενικός αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Χασεκίδης, τοποθετήθηκε, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση, ενώ τόνισε πως οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας ευχαρίστησαν αυτούς του Δικεφάλου για την φιλοξενία.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ιστοσελίδα sputniknews.gr:

Ο Τούρκος Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού κατηγόρησε τον ΠΑΟΚ για το μη κρέμασμα της τουρκικής σημαίας με τον Δημήτρη Χασεκίδη να αναφέρει πως: «Όλες οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες. Ξεκάθαρα. Γίνεται συμφωνία πριν από τους αγώνες και στο meeting με τους Τούρκους αποφασίστηκε από κοινού πως δεν θα κρεμάσουμε καμία σημαία παρά μόνο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και του θεσμού. Ήταν κρεμασμένες αυτές οι σημαίες και καμία άλλη. Στη γωνία όμως του γηπέδου ψηλά, στην οροφή, είναι μια ελληνική σημαία από τότε που κατασκευάστηκε το γήπεδο. Πριν πολλά χρόνια πριν. 20 χρόνια και… Κάποια στιγμή, ούτε την Παρασκευή που παίξαμε ούτε την Κυριακή. Το βράδυ της Κυριακής μου είπαν οι Τούρκοι γιατί δεν κατέβηκε αυτή η σημαία. Είναι θέμα του γηπέδου και δεν πρόκειται να κατέβει έτσι απλά».

Τουρκικά δημοσιεύματα τονίζουν πως οι περίπου 300 φίλοι του ΠΑΟΚ πέταξαν λάδι στον αγωνιστικό χώρο με τον έφορο του «δικεφάλου» να απαντά ότι: «Είναι ψέμα αυτό με το λάδι. Στο πρώτο ματς έπεσε λίγο νερό, το επισημαίνω νερό από έναν φίλαθλο που ήταν κάτω – κάτω στην κερκίδα. Σκουπίστηκε μπροστά στους διαιτητές και μετά ξεκίνησε από δυο λεπτά κανονικά ο αγώνας. Νερό είναι, αν υπήρχε λάδι δεν θα σκουπιζόταν, δεν θα μπορούσε να φύγει το λάδι από το τερέν και οι διαιτητές θα διέκοπταν το παιχνίδι».

Όλο αυτό προφανώς είναι στο πλάνο της προπαγάνδας τους γιατί δεν περίμεναν να αποκλειστούν και θέλουν κάτι να βρουν να πουν.

«Λυπάμαι που κάποιοι δεν έχουν μάθει να χάνουν»

Από την πλευρά των Τούρκων αναφέρεται πως θα κινήσουν τη νομική διαδικασία για όσα συνέβησαν στη Βέροια και ο Δημήτρη Χασεκίδης αποκάλυψε πως οι άνθρωποι της Μουράτπασα του είπαν και ευχαριστώ: «Ακούστηκε ότι θα πάνε νομικά, δεν μας ενδιαφέρει. Ας κάνουν ότι θέλουν. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Μάλιστα, όταν έφευγαν μας ευχαριστούσαν για τη φιλοξενία. Όλο αυτό προφανώς είναι στο πλάνο της προπαγάνδας τους γιατί δεν περίμεναν να αποκλειστούν και θέλουν κάτι να βρουν να πουν. Λυπάμαι που κάποιοι δεν έχουν μάθει να χάνουν και λένε ανακρίβειες και ανυπόστατες κατηγορίες».

Διαβάστε επίσης