Οριακή η λειτουργία Κρατικού Νίκαιας και ΚΥ Κερατσινίου -Σαλαμίνας

Τι καταγγέλλει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Σαλαλές και τι προτείνει για να υπάρχει βελτίωση των υπηρεσιών υγείας

Την «γύμνια» του Κρατικού Νικαίας (ΓΝΝΠ «Άγιος Παντελεήμων» & ΓΝΔΑ «η Αγία Βαρβάρα») και των κέντρων υγείας Κερατσινίου και Σαλαμίνας ανέδειξε με δήλωση του Χρήστος Σαλαλές, ο οποίος στις επόμενες εθνικές εκλογές θα διεκδικήσει μία θέση στη Βουλή, καθώς θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Β’ Πειραιώς.

Ο κ. Σαλαλές τονίζει ότι όλες οι μονάδες υγείας έχουν υποστελεχωθεί σε δραματικό βαθμό, ενώ παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό και μηχανήματα.

«Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη, λόγω ελλείψεως ιατρικού προσωπικού, διακοπή του μαγνητικού και αξονικού τομογράφου στο Κρατικό Νικαίας για τους εξωτερικούς ασθενείς, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουν οι μεν ανασφάλιστοι από την τσέπη τους ολόκληρη τη δαπάνη, οι δε ασφαλισμένοι το ποσοστό συμμετοχής τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλαλές.

Ως Πειραιώτης γνωρίζει άριστα την κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας και γι’ αυτό το λόγο υποστηρίζει πως «παρά το γεγονός ότι η χώρα δαπανά το 7,5% του ΑΕΠ για την υγεία, οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν ανάλογες παροχές υγείας και περίθαλψης. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 10 χρόνια δεν άσκησαν σοβαρές πολιτικές δράσεις για την μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, για δομικές αλλαγές που να εξοικονομούν πόρους και να βελτιώνουν τις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης στους Έλληνες πολίτες».

Μάλιστα «δείχνει «τον δρόμο το πώς θα καταπολεμηθούν οι παθογένειες: «Μια αναγέννηση που θα έλθει με σοβαρές – δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε επίπεδο οργανωτικό, δημοσιονομικό και διοικητικό, αλλά και στον τομέα των προμηθειών υλικών, εξοπλισμού και υπηρεσιών που να διασφαλίζουν τη διαφάνεια, τον υγιή ανταγωνισμό και τη μείωση δαπανών. Με ένα αντικειμενικό και διαφανές σύστημα ορθολογικής διαχείρισης πόρων και αξιολόγησης των υπηρεσιών υγείας με μετρήσιμους δείκτες αποδοτικότητας. 

Είναι βέβαιο ότι αν γίνουν οι παραπάνω αλλαγές, και πόροι θα εξοικονομηθούν, χωρίς να απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση, και οι υπηρεσίες υγείας θα βελτιωθούν και οι Έλληνες πολίτες επιτέλους θα έχουν το σύστημα υγείας που τους αξίζει. Επιπλέον, με συγκεκριμένες θεσμικές, νομοθετικές δράσεις και παρεμβάσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις, το έμπειρο και ικανό νοσηλευτικό και ιατρικό δυναμικό της χώρας μας μπορεί να αξιοποιηθεί μαζί με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές υγείας, ώστε η χώρα μας να αποτελέσει πόλο έλξης κατοίκων του εξωτερικού για ιατρική φροντίδα και περίθαλψη και να αναδειχθεί σε κέντρο ιατρικού τουρισμού».

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα