Οριστική αναβολή στο clasico(pic)

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας ενημέρωσε για την οριστική αναβολή του clasico και έστειλε τελεσίγραφο σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της οριστικής τους απόφασης.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι αποτέλεσμα τη έντασης που επικρατεί στην Καταλονία, λόγω των σφοδρών πολιτικών εξελίξεων, καθώς σε περίπτωση που διεξαγόταν κανονικά το ντέρμπι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, τότε ο βαθμός επικινδυνότητας θα ήταν πολύ μεγάλος.

Η αρχική πρόταση για αλλαγή έδρας και διεξαγωγή του ματς την ίδια ημέρα, αλλά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», απορρίφθηκε και πλέον αναζητούνται νέες διαθέσιμες ημερομηνίες, με τον Δεκέμβριο να θεωρείται ο πιθανότερος μήνας για την τέλεση του αγώνα.

Αμφότερες ομάδες έχουν εκδηλώσει την προτίμηση τους στην 18η Δεκεμβρίου, όμως, ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέ Τέμπας, τόνισε πως θα είναι αδύνατο να γίνει τότε, λόγω των αγώνων του Κυπέλλου.

Τέλος η RFEF ενημέρωσε επίσημα πως οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μπορούν να αποφασίσουν μεταξύ τη νέα ημερομηνία, με  διορία για την τελική τους απόφαση την 21η Οκτωβρίου. Διαφορετικά, θα αναλάβει την απόφαση η αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας και θα ορίσει εκείνη την τύχη του σπουδαίου αγώνα.

Διαβάστε επίσης