Οριστική απόφαση: Πέφτουν δύο απ’ τη SL 1 και ανεβαίνουν οι δυο πρωταθλητές της SL 2

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να υποβιβάζονται δύο ομάδες από την SL1, να ανεβαίνουν δύο από την SL2 και να μην γίνεται μπαράζ ανάμεσα σε ομάδες των δύο κατηγοριών, καθώς αποδείχθηκε πως μόνο προβλήματα δημιουργούσε.

Η αλλαγή δεδομένων που προέκυψε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, θα εφαρμοστεί άμεσα και όχι από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Μετά από απόφαση λοιπόν, της Ομοσπονδίας, η οποία είναι οριστική, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2022-23 θα υποβιβαστούν απευθείας από τη μεγάλη κατηγορία οι δύο τελευταίοι, ο 13ος και ο 14ος ενώ θα προβιβαστούν απευθείας οι πρωταθλητές των δύο ομίλων της SL2.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη οι δυο Λίγκες θα πρέπει να αλλάξουν τις προκηρύξεις τους. Η μεν SL 1 είχε αποφασίσει να πέφτει ένας, να ανεβαίνει ένας και να γίνεται μπαράζ για μία θέση ενώ η SL 2 να ανεβαίνουν δύο, να υποβιβάζονται από τη μεγάλη κατηγορία δύο και να γίνεται μπαράζ ανάμεσα στον 12ο της SL1 με τον τρίτο της SL2. Την προκήρυξη της δεύτερης κατηγορίας είχε κάνει δεκτή η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που είχε συνεδριάσει νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα