ΟΡΙΣΤΙΚΟ!!! Με «εντολή» Ιβάν, χωρίς κόσμο ο τελικός

Φοβούμενος το Grexit ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μέσω του B. Γραμμένου και της Ολ. Γεροβασίλη, «εγκλώβισε» τον Γ. Βασιλειάδη ώστε ο τελικός να γίνει σε άδειο γήπεδο

Λίγο-πολύ, ακόμη και από ΣΥΡΙΖΑϊκά ΜΜΕ, έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό ότι πολύ δύσκολα ο τελικός του Κυπέλλου, που αποτελεί γιορτή του ποδοσφαίρου στις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, θα γινόταν με παρουσία φιλάθλων.

Μπορεί οι δύο ομάδες, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με ανακοινώσεις τους να έχουν διατυπώσει την άποψη ότι ο τελικός πρέπει να γίνει παρουσία κόσμου.

Μπορεί η ΕΠΟ να εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία επιθυμεί την παρουσία φιλάθλων στον τελικό.

Μπορεί οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη, να έχουν δηλώσει ότι «εγγυώνται» την ομαλή διεξαγωγή του τελικού.

Μπορεί, μπορεί, μπορεί… διαβεβαιώσεις να έχουν δώσει όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι, εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο, με την πολιτική κ.ά., όμως η πραγματικότητα και κυρίως το παρασκήνιο της όλης υπόθεσης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Η «Α», που δεν συνηθίζει να ταΐζει με σανό τους φιλάθλους των ομάδων, που δεν της αρέσει να εμπλέκεται σε πολιτικά παιγνίδια, που δεν έχει σε καμία εκτίμηση τους ηγήτορες στις ποδοσφαιρικές διοικητικές «γιάφκες», ξετυλίγει σήμερα το κουβάρι του διλήμματος «με κόσμο ή χωρίς κόσμο ο τελικός;».

Ξεκινάμε, λοιπόν.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης δεν θέλουν τελικό παρουσία φιλάθλων. Γιατί; Πολύ απλά, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τους οπαδούς τους, με αποτέλεσμα τυχόν επεισόδια να οδηγήσουν τη FIFA και την UEFA στο επαπειλούμενο εδώ και πολλούς μήνες Grexit. Την επιθυμία τους όμως αυτή δεν μπορούν να την εκφράσουν δημόσια. Ο λόγος; Θα έπρεπε μετά να «λογοδοτήσουν» στους φιλάθλους τους, με τους οποίους –όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν– δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να βρεθούν απέναντι.

Ακόμη και αν δεν γίνει το Grexit, φοβούνται τις ποινές από την Αθλητική Δικαιοσύνη, η οποία λόγω στελέχωσής της από τακτικούς δικαστές μπορεί να προχωρήσει ακόμη και σε αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φέτος με -2 βαθμούς, λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί κάποιος άλλος, ώστε να μην επωμιστεί ο ίδιος ο Ιβάν την απόφαση για τελικό χωρίς φιλάθλους.

Έτσι, την περασμένη Πέμπτη, που έγινε η σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ, προκειμένου να αποφασιστεί αν ο τελικός θα γίνει με φιλάθλους ή όχι, ο ηγήτορας του ποδοσφαίρου, πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, απουσίαζε ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη(!!!).

Όπως ήταν επόμενο, χωρίς την παρουσία του προέδρου, δεν ήταν δυνατόν να ληφθεί απόφαση. Το κερασάκι στην τούρτα συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κας Όλγας Γεροβασίλη, αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος ναι μεν δήλωσε ότι «εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα», αλλά είπε ότι δεν έχει εξουσιοδότηση από τους προϊσταμένους του για τη διεξαγωγή του τελικού παρουσία φιλάθλων(!!!).

Έτσι, λοιπόν, με τον Μάκη Γκαγκάτση, εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, στη σύσκεψη, να εκφράζει μεγαλοφώνως την άποψή του –για να τον ακούσουν οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι– ότι «ο τελικός πρέπει να γίνει με κόσμο», αλλά συγχρόνως να έχει καθηλώσει τον Β. Γραμμένο στη Θεσσαλονίκη, η σύσκεψη απέτυχε παταγωδώς να λάβει απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι φιλάθλων στον τελικό.

Πέραν των παραπάνω, η απουσία εγγράφου διαβεβαιώσεως ότι η ταλάντωση της εξέδρας του Ολυμπιακού  Σταδίου δεν εγκυμονεί κινδύνους για τους φιλάθλους ήταν και ένας ακόμη λόγος να μη ληφθεί απόφαση για το θέμα της παρουσίας του κόσμου.

Δηλαδή, με απλά ελληνικά, έβαλε και το χεράκι του ο υπουργός Δικτύων και Υποδομών, κ. Σπίρτζης, ώστε να υπάρχει και θέμα ασφαλείας των φιλάθλων, προκειμένου να μην παραστούν στον τελικό.

Το γεγονός ότι από τον περασμένο Οκτώβριο που παρουσιάστηκε το πρόβλημα στο ΟΑΚΑ δεν αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα από τον κ. Σπίρτζη, ώστε μετά από 7 μήνες να έχει επιλυθεί, είναι μία συνηθισμένη πρακτική των ΣΥΡΙΖΑίων υπουργών που αφήνουν τα προβλήματα να σέρνονται και, όταν έλθει η στιγμή να αντιμετωπιστούν, η παρουσία τους –των υπουργών– αγνοείται.

Με όλα τα παραπάνω, είναι φανερό ότι η απόφαση για τελικό χωρίς φιλάθλους είναι μονόδρομος για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος εγκλωβισμένος στις πολιτικές της ΕΠΟ και των συναρμοδίων υπουργείων, για λόγους τάξης και ασφάλειας, είναι υποχρεωμένος να πιει το πικρό ποτήρι της απόφασης για την απουσία των φιλάθλων.

Βέβαια, μετά τα γεγονότα στη Μάνδρα και στο Μάτι, την εκπομπή του Παπαχελά στον ΣΚΑΪ, και το ενδεχόμενο Grexit λόγω πιθανών επεισοδίων στον τελικό Κυπέλλου, ήταν απολύτως κατανοητό από τους ηγήτορες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν προτιμότερο να αποφύγουν τις κακοτοπιές, και γι’ αυτό οδηγήθηκαν στην οδυνηρή απόφαση επί των ημερών τους δύο τελικοί –2016 και 2019– να γίνουν χωρίς κόσμο, και το 2017 να γίνει ο τελικός στον Βόλο, παρά την αντίθετη θέση του Γιώργου Βασιλειάδη, ένας τελικός που από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα