ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στις 14 και 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές – “Γλυτώνουν” τις προαγωγικές και τις απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές

Μέχρι τις 25 Ιουνίου παρατείνεται το σχολικό έτος για νηπιαγωγεία και δημοτικά και ως τις 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και τα λύκεια

Και με τη βούλα της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προσδιορίστηκε σήμερα η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Έτσι οι μαθητές  των Γενικών Λυκείων θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τις 14 Ιουνίου, ενώ οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων θα ριχτούν στη μάχη μία ημέρα αργότερα, στις  15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η υπουργός Παιδείας στη σχετική συνέντευξη Τύπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω πανελληνίων, είτε σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους και ορισμένα άλλα κριτήρια. Αναφέρθηκε επίσης και στη δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλου μηχανογραφικού. 

Σημειώνεται ΄ότι ο αριθμός των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά τώρα το γενικότερο πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολείων, από τις πλάτες των μαθητών φεύγει το β΄άρος-άγχος των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων οι οποίες αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν ούτε φέτος. «Αφουγκραζόμαστε τη γενικότερη πίεση των μαθητών και θεωρήσαμε σημαντικό να αφιερώσουν οι μαθητές περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης διδασκαλία και στην εμβάθυνση της ύλης», εξήγησε η κ. Κεραμέως.

Κατά τα λοιπά τα λοιπά, στις 10 Μαΐου θα ανοίξουν τις πόρτες τους (εκτός συγκλονιστικού πανδημικού απροόπτου) τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, για να κλείσουν το παρατεταμένο σχολικό έτος την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά και την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια.

«Μεγάλη σημασία για την επαναλειτουργία των σχολείων έχει η καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας, ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων και τα self test», επανέλαβε η υπουργός. Σημειώνεται, πως τα self test θα συνεχίζουν να διατίθενται δωρεάν και οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Όσο αφορά τα πανεπιστήμια, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα