Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Τσίπρα

Ορκίστηκε, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η νέα κυβέρνηση Τσίπρα -η πρώτη μεταμνημονιακή της χώρας.

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης. Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Κλήμης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.

Πρόκειται για ένα νέο κυβερνητικό σχήμα με έντονο… άρωμα γυναίκας με 13 κυρίες να συμμετέχουν σε αυτό. Γι’ αυτό και περίσσευαν τα χαμόγελα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Να σημειώσουμε ότι στην τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός προσήλθε συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί στην ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Από τους πρώτους που έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που επιστρέφει στην κυβέρνηση και καταλαμβάνει τη θέση υφυπουργού Εσωτερικών. Λίγο αργότερα τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, που αναβαθμίστηκε σε αν. υπουργό Ναυτιλίας! Στη συνέχεια εμφανίστηκε η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, δηλώνοντας ότι πλέον «η ασφάλεια του πολίτη περνά σε γυναικεία χέρια». «Θα τα καταφέρουμε με το σωστό τρόπο», διεμήνυσε η υπουργός, προσθέτοντας ότι «η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Είναι ευθύνη της Πολιτείας, με την εγγύηση των πολιτών, να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας εγγυάται και την ασφάλεια».

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα εξέρχεται από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, Αθήνα, Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αμέσως μετά ακολούθησε το -για πολλούς- πρόσωπο του ανασχηματισμού. Ο λόγος για τη νέα υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, την οποία συνόδευε η κόρη της Αγγελική Σιδηροπούλου. Ντυμένη στα λευκά εμφανίστηκε Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά που «μετατέθηκε» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας -ως υφυπουργός του Πάνου Καμένου-, σημειώνοντας ότι είναι ημέρες πένθους για την Πολεμική Αεροπορία, μετά το χθεσινό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον πιλότο Νικόλαο Βασιλείου. Αρκετά νωρίς έφτασε και η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, που μαγνήτισε τα βλέμματα με τις δωδεκάποντες γόβες που επέλεξε για την ημέρα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης (Α) , η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου (Κ) και ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ΈργουΧριστόφορος Βερναρδάκης (Δ) εξέρχονται από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, Αθήνα, Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη». Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της κυβέρνησης, Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε πως «το όραμά μας να αποκτήσει κεντρική θέση στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα η οπτικο-ακουστική βιομηχανία θα γίνει πράξη. Και θα δείτε ότι θα έχουμε πολύ καλές εξελίξεις».

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί πιθανόν αύριο, Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα