Οσμίζονται χέρι Καρτερού στις αναρτήσεις Βαξεβάνη

Οι αναρτήσεις του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος θέλησε να συνδέσει τον πρωθυπουργό με κυκλώματα παιδεραστίας (μέσω ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και ΜΚΟ) και τον Δημήτρη Λιγνάδη, δεν προκάλεσαν μόνο την οργή του πρωθυπουργού, του Μαξίμου, αλλά ακόμη και της πλειοψηφίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασαν στο σημείο να τις χαρακτηρίζουν ως εμετικές. Δείγμα εξάλλου πήρε η κοινή γνώμη από την οργισμένη αντίδραση του διευθυντή της Αυγής, κι εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, του Αγγέλου Τσέκερη.

Όπως είναι γνωστό για όσα έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βαξεβάνης ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σε θέση άμυνας και αναμένεται στην Πέμπτη στην Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας να κληθεί από τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει δημόσια «τον βούρκο του Βαξεβάνη», όπως λένε από το πρωθυπουργικό μέγαρο. Όμως και στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν για μία ακόμη φορά έχουν χωριστεί σε ομάδες. Εκείνων που επικροτούν την σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με το σύστημα Βαξεβάνη και την δημοσιογραφία που διακονεί, και το στρατόπεδο εκείνων των στελεχών που λένε ότι πρέπει το κόμμα να αποστασιοποιηθεί από πρακτικές που προσομοιάζουν με τον «αυριανισμό» παλαιότερων εποχών.

Ας μην ξεχνάμε ότι τον περασμένο Μάιο ξέσπασε πόλεμος μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Κώστα Βαξεβάνη, επειδή ο πρώτος δεν υπέγραψε ερώτηση (μαζί με Τσακαλώτο, Φίλη κ.α.) σχετικά με το ότι η εφημερίδα του δεν πήρε μερίδιο από τα κονδύλια για την πανδημία. Ο Βαξεβάνης του είχε επιτεθεί με σφοδρότητα για να απαντήσει ο Σκουρλέτης μέσω τηλεοπτικών εκπομπών: «Υπάρχει ένας διακριτός ρόλος ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τα πολιτικά πρόσωπα» τονίζοντας πως «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πιάσω κάποιου είδους συζήτηση με τον κ. Βαξεβάνη». Και είχε καταλήξει με νόημα ότι: «Άλλωστε, θα σας πω, ότι εδώ και χρόνια και εγώ και ο πολιτικός μου χώρος έχω αναπτύξει τα αντισώματά μου απέναντι στον αυριανισμό και τον νεό-αυριανισμό. Αυτό να είναι ξεκάθαρο».

Ως εφάμιλλο του Μακελειού χαρακτήρισε τον Βαξεβάνη ο Τσέκερης

Τον μετέτρεψε σε νέο «Μακελειό»

Τώρα πλέον ο διευθυντής της Αυγής, Άγγελος Τσέκερης, επέφερε ένα βαρύτατο πλήγμα στον Κώστα Βαξεβάνη, ακόμη και μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑικου ακροατηρίου, υποβιβάζοντας τον δημοσιογράφο στο επίπεδο του Μακελειού. Ας μην ξεχνάμε ότι το σύστημα των προεδρικών (εκεί ανήκει και ο Τσέκερης) γενικά έχει ανοιχτή γραμμή με τον Βαξεβάνη. Αυτή η αποδοκιμασία του Τσέκερη είναι το πρώτο βήμα των προεδρικών να κόψουν κάθε μορφή επικοινωνίας με τον Βαξεβάνη, ή απλά ο διευθυντής της Αυγής ως πρόσωπο δεν άντεξε τον βούρκο;

Εκτός του κ. Τσέκερη και οι «53» έχουν συστήσει στους συντρόφους τους να μην ακολουθούν τον Βαξεβάνη, ούτε να εμπλακούν σε αυτό τον βούρκο. Εξάλλου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρεί τον Βαξεβάνη φθοροποιό στοιχείο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αρχές που πρεσβεύει. Ξεκάθαρα στο πλευρό του Βαξεβάνη βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης, ενώ ο Θανάσης Καρτερός συνεχίζει να έχει στενές επαφές με τον εκδότη του Documento, αλλά ουδείς βάζει στο χέρι του στην φωτιά ότι πίσω από τις εμετικές αναρτήσεις κρύβεται ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού. Απλά οι πιο προχωρημένοι το οσμίζονται γνωρίζοντας τον ακραίο χαρακτήρα του κ. Καρτερού.

Ο Πολάκης πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ του Βαξεβάνη, τώρα καλούνται να αποφασίσουν οι Παππάς και Σπίρτζης

Στο θέμα πλέον καλούνται να πάρουν θέση και οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, όπως και άλλοι σκληροπυρηνικοί προεδρικοί που ανήκουν στην παρέα του Κώστα Βαξεβάνη. Λογικά θα πρέπει κι αυτοί να αποκηρύξουν τη συγκεκριμένη τακτική. Κάτι που από πλευράς Παππά θεωρείται απίθανο, καθώς αναζητεί κάποιους να τον στηρίξουν ενόψει της βασάνου της συζήτησης στην Βουλή, όπου θα αποφασιστεί ή όχι η παραπομπή του μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα