Όταν η Κούρτοβικ θυμίζει… Κούγια

Η αλλαγή πλεύσης του Αλέξη Κούγια σε αιτιολογία νομικών θεμάτων αλλά και τακτικιστικών επιχειρημάτων είναι γνωστή αλλά και ίδια με την συνήγορο του Κουφοντίνα

Η αλλαγή πλεύσης του Αλέξη Κούγια σε αιτιολογία νομικών θεμάτων αλλά και τακτικιστικών επιχειρημάτων, είναι γνωστή. Η πρόσφατη τοποθέτησή του ότι ο πελάτης του Λιγνάδης κατηγορήθηκε από βιασθέντες –κατά τα λεγόμενά τους– πριν από 10-15 χρόνια, με σκοπό να τρωθεί η υπουργός Πολιτισμού, κα Μενδώνη, για τις αποφάσεις της να «ανοίξει» το πρότζεκτ του Ελληνικού– θα μείνει στην ιστορία. Και ως γνωστόν, την επόμενη ημέρα, μετά το κράξιμο του σατιρικού Λαζόπουλου, άλλαξε τροπάριο και δήλωσε ότι θα μηνύσει την υπουργό.

Κάτι ανάλογο έπραξε και η συνήγορος του Κουφοντίνα κα Κούρτοβικ. Αρχικά, σε τηλεοπτικό σταθμό υποστήριξε ότι ο έγκλειστος τρομοκράτης δεν είναι… τρομοκράτης, διότι η καταδικαστική απόφαση αναφέρεται μόνο σε φόνους  και δεν κάνει μνεία για τρομοκρατία. Το γεγονός ότι μέχρι τότε δεν υπήρχε στον Ποινικό Κώδικα σχετικό άρθρο για τρομοκρατικές συμπεριφορές, ξέχασε να το δηλώσει.

Ουσιαστικά, δηλαδή, υποστήριξε ότι οι φόνοι του Παύλου Μπακογιάννη, του Μομφεράτου και των άλλων θυμάτων δεν έγιναν για λόγους τρομοκρατίας, απλώς ο Κουφοντίνας ήταν ένας δολοφόνος, χωρίς έρεισμα τρομοκρατικό, και πέρναγε την ώρα του σκοτώνοντας ανθρώπους. Και όλα αυτά για να πετύχει τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Μετά όμως από δύο ημέρες, εμφανίστηκε σε άλλον τηλεοπτικό σταθμό, και ζήτησε –με περισσό θράσος– να μην αποκαλούν τον Κουφοντίνα δολοφόνο, γιατί είναι ύβρις(!!!). Μάλλον οι δικαστές που του έριξαν 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια, έπρεπε να αποφύγουν τον χαρακτηρισμό «δολοφόνος» και να εφεύρουν άλλον όρο για όσους αφαιρούν εν ψυχρώ ανθρώπινες ζωές.

Προφανώς λόγω της Καθαράς Δευτέρας, η κα Κούρτοβικ αλλά και ο Αλέξης Κούγιας, θέλουν να αναπληρώσουν τη λόγω κορωνοϊού έλλειψη καρναβαλιού, στους τηλεθεατές…

 

 Η ΑΠΟΨΗ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα