Όταν η υψηλή ραπτική ενώνεται με την πολιτική για καλό σκοπό!

Πατούλης-Ρούσης-Τρανούλης μαζί για την ίδρυση μουσείου στον Ωρωπό

Τρεις λέξεις, που κλείνουν μέσα τους τη γλύκα της επιστροφής. Όλο το λευκό του κόσμου για να φωτίσει το μονοπάτι τού με τη βία αρπαγμένου, προκειμένου να ξαναβρεί τον δρόμο της επιστροφής εκεί όπου ανήκει. Στην πατρίδα του.

«Take Me Home», οι λέξεις που μεταφέρουν απ’ άκρη σ’ άκρη τον ψίθυρο των ξενιτεμένων γλυπτών του Παρθενώνα που περιμένουν εκεί, σκορπισμένα σε διάφορες γωνιές του κόσμου, να τα πάρει από το χέρι και να τα βοηθήσει να επιστρέψουν στον τόπο τους, η αποφασιστικότητα, το θάρρος και το πείσμα μιας χώρας που έχει αποδείξει ότι ξέρει να αγωνίζεται και να νικά, έστω κι αν η νίκη αργεί να έρθει. Το τσαγανό της Ελλάδας, που αναδεικνύεται μέσα από ένα κίνημα που δημιουργήθηκε ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό.

Στην ιστορία και στους πολύτιμους αυτούς στόχους του κινήματος «Take Me Home», αναφέρθηκε η κα Αθηνά Τρανούλη-Πετράκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στον πολυχώρο Atlantis, στον Ωρωπό, όπου υπήρξε δέσμευση εκ μέρους της οικογένειάς της, του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, και του δημάρχου Ωρωπού, κ. Θωμά Ρούση, για την ανέγερση του σύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου που θα στεγάσει  όλα τα ευρήματα της περιοχής.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο κ. Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση, τονίζοντας ότι μέσα και από τον συνδυασμό του «Νέα Αρχή για την Αττική» θα γίνουν από κοινού προσπάθειες για τη δημιουργία ενός πιο αισιόδοξου και φωτεινού αύριο για το μέλλον της χώρας και όλων των παιδιών.

Το λιθαράκι τους για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου υποσχέθηκαν ότι θα βάλουν και οι ομιλητές που ακολούθησαν, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσης, ο ιδρυτής των Κορφιάτικων Βραβείων κ. Δημήτρης Μουζακίτης και ο κ. Χρήστος Φωτίδης.

Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το «παρών» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βλάχος, ο υποψήφιος στον Κεντρικό Τομέα κ. Γιώργος Μπουλούκος με την πρόεδρο των Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, η Τέτα Καμπουρέλη με τον σύζυγό της Βασίλη Γκουρούση και πλήθος κόσμου, που ένωσε τη φωνή του με τους εμπνευστές του κινήματος «Take Me Home» για να ακουστεί πιο έντονα από ποτέ άλλοτε, πείθοντας όλους ότι πλέον έχει έρθει η ώρα να επιστρέψουν στην Ελλάδα μας. Τα γλυπτά του Παρθενώνα. Του Παρθενώνα μας…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα