Όταν ο Γιώργος συνάντησε την Κάισα

Αξέχαστος ακόμα και στην «καυτή» Σουηδή δημοσιογράφο, Κάισα Εκις Εκμαν, έχει μείνει ο Γιώργος Παπανδρέου, γι’ αυτό και στο βιβλίο της κάνει εκτενή αναφορά στη συνάντηση τους.

Η εντυπωσιακή δεσποινίς Εκμαν -που έγινε γνωστή στην Ελλάδα από τη συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα, έγραψε βιβλίο για την ελληνική κρίση, στο οποίο φιλοξενεί και τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Παπανδρέου της είπε πολλά, από την προτροπή των αδερφών του να ασχοληθεί με την πολιτική, έως τον εφιάλτη των μνημονιακών χρόνων. «Επισκέφθηκα τον Γιώργο Παπανδρέου στα γραφεία του Ιδρύματος Παπανδρέου. Ενιωσα πολύ άνετα μαζί του από την αρχή. Με καλωσόρισε στα σουηδικά και με κέρασε πράσινο τσάι. Εξάλλου, ο ίδιος έζησε πολλά χρόνια στη χώρα μου», γράφει η Κάισα Εκις Εκμαν.

«Θεωρώ ότι ο Παπανδρέου έκανε επιλογές που δεν βοήθησαν την Ελλάδα», αναφέρει ενώ αυτό που της έκανε εντύπωση είναι οι ισχυροί δεσμοί που συνδέουν την οικογένεια Παπανδρέου. Στη συνάντησή τους έδωσε το «παρών» και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος παρενέβαινε στη συζήτηση. «Είναι της μόδας πλέον όλοι να επιτίθενται στην οικογένεια Παπανδρέου. Λένε ότι βγάλαμε λεφτά από την κρίση, ότι η μητέρα μου έκρυψε μια περιουσία στο εξωτερικό και ότι εγώ διατηρώ διαμέρισμα στο Λονδίνο. Η μητέρα μου ζει σε ένα σπιτάκι χωρίς καν πόσιμο νερό», είπε ο Νίκος Παπανδρέου στην ξανθιά καλλονή.

Να σημειώσουμε, πως η πανέμορφη Σουηδή δημοσιογράφος, πολιτική αναλύτρια και συγγραφέας, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011 και βρέθηκε ανάμεσα στους Αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος, διαδηλώνοντας ανάμεσα τους και δημοσιεύοντας εφημερίδα «Dagens Nyheter» ένα άρθρο συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους Ελληνες.

Το βιβλίο της λέγεται «Κλεμμένη Ανοιξη», ενώ κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης