Όταν ο Ιβάν χορεύει στον ρυθμό των οπαδών

TOP SECRET: ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ...

Όταν ο Ιβάν χορεύει

στον ρυθμό των οπαδών

Στη θύρα 6 του «Γεντί Κουλέ» θα βρεθούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ που θα εξασφαλίσουν εισιτήρια για την αναμέτρηση του «δικέφαλου» με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Μέχρι και ειδικό ταμείο θα λειτουργήσει για όσους αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να πάνε στο γήπεδο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, για την απόκτηση του εισιτηρίου, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επιδείξουν την αστυνομική ταυτότητά τους και να δώσουν τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους.

Η τελευταία επισήμανση καθιστά σαφές ότι οι δύο ομάδες, δηλαδή ο γηπεδούχος ΟΦΗ και ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ, γνωρίζουν ποιοι οπαδοί τους μπαίνουν στο γήπεδο. Όπως θεωρητικά ξέρουν και πού κάθεται ο καθένας εξ αυτών. Έστω και αν στη διάρκεια ενός αγώνα πολλοί αλλάζουν θέσεις. Σε μία κερκίδα, όμως, εκείνοι που μπαίνουν με εισιτήριο έχουν δώσει τα στοιχεία τους. Πρόκειται για μία σημαντική λεπτομέρεια που εκθέτει κόσμο και κοσμάκη για το θλιβερό περιστατικό με τις φωτοβολίδες ευθείας βολής που εκτοξεύθηκαν πριν από 15 μέρες στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Μπροστά στη γενική κατακραυγή επειδή η μία φωτοβολίδα έπεσε σε χώρο που βρίσκονταν παιδιά, οι επικοινωνιολόγοι του Ιβάν Σαββίδη ανέδειξαν τη βούληση και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ για να εντοπιστεί ο ανεγκέφαλος που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ήταν τέτοια η οργή του επιχειρηματία που επί τρεις ημέρες ακουγόταν και γραφόταν η απόφαση να μην πάρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ. Μόνο που για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι ο Ιβάν χορεύει στον ρυθμό που δίνουν οι συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ. Προφανώς επειδή τους χρειάζεται στρατευμένους δίπλα του.

«Το πρόβλημα θα το λύσουμε μεταξύ μας», ξεκαθάρισαν οι επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών όταν ο Σαββίδης τους ζήτησε το όνομα εκείνου που έριξε τη φωτοβολία. «Στην Κρήτη θα πάμε όπως και να ’χει», διεμήνυσαν μέσω στελέχους της ΠΑΕ.

Το παραμύθι της προβοκάτσιας

Στην Τούμπα σήμανε συναγερμός. Ο Ιβάν βρισκόταν ακόμα στη Θεσσαλονίκη και το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσε ήταν μία κόντρα με τους συνδεσμίτες. Γι’ αυτό έριξε άμεσα νερό στο κρασί του. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε και πήρε εισιτήρια για το ματς με τον ΟΦΗ. Ως επικοινωνιακό επιχείρημα χρησιμοποιήθηκαν οι καλές σχέσεις των δύο ομάδων, αλλά και των οργανωμένων οπαδών τους.

Η διάθεση για πάταξη των κρουσμάτων βίας θυσιάστηκε στον βωμό της πλήρους σύμπλευσης με τους συνδεσμίτες. Ίσως επειδή αποτελούσε ουσιαστικά έναν μανδύα προστασίας απέναντι στην αθλητική δικαιοσύνη. Μην ξεχνάμε ότι τις πρώτες ώρες μετά από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν ρεπορτάζ που άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας με στόχο την τιμωρία του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όταν, βέβαια, άρχισαν να κυκλοφορούν τα βίντεο από τη Νέα Σμύρνη, το τροπάριο άλλαξε. Όσοι είχαν βρεθεί στο γήπεδο γνώριζαν ότι πριν από την επίμαχη ρίψη έγινε και άλλη προσπάθεια. Μόνο που ο δράστης απέτυχε και από θαύμα δεν τραυμάτισε κάποιον ομοϊδεάτη του διότι η φωτοβολίδα έσκασε μέσα στην εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Εκτός από τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια, βέβαια, κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να εκφράσει τη βεβαιότητα πως αν ο ανεγκέφαλος ήταν προβοκάτορας, άμεσα θα τον είχαν πετάξει από το γήπεδο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ίσως και να τον έδεναν στα κάγκελα, όπως έκαναν με εκείνο το μηχανάκι που κατά τον μύθο προερχόταν από τα Βόρεια Προάστια της Αττικής.

Διαβάστε επίσης