Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «καλόπιανε» τους χρυσαυγίτες

Σήμερα έξω από το Eφετείο ο Αλέξης και η παρέα του θέλησαν να καπελώσουν το πλήθος που ζητούσε την καταδίκη των χρυσαυγιτών, ξεχνώντας τα «ανοίγματά» τους προς το νεοναζιστικό μόρφωμα κατά τη διακυβέρνησή τους…

Τεράστια προσπάθεια κατέβαλε τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για να καπελώσει τις εκδηλώσεις πολιτών, συνδικαλιστικών οργανώσεων, νεολαίας, κινήσεων πολιτών, κομμάτων και συνολικά της κοινωνίας που ζητούσαν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής συνολικά και όχι μόνο του Ρουπακιά, τον οποίο έστειλαν για να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα.

Το κακό για τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη, αλλά και συνολικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι όποιες προσπάθειες κι εάν κατέβαλαν δεν κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο. Τουναντίον, έξω από το Εφετείο βρέθηκαν και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Εκεί ήταν η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Εκεί ήταν και η επίσημη Ν.Δ. Εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν απόλυτα λογικό να μην είναι κάποιος, καθώς μία παρουσία θα έδινε το δικαίωμα σε κάποιους καλοθελητές να κάνουν λόγο ότι η κυβέρνηση επηρεάζει τη Δικαιοσύνη. Κάτι που επεσήμανε και στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καπελώσει αυτό το μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής έπεσε στο κενό, διότι πλέον όλοι σήμερα θυμήθηκαν και τον αστραπιαίο τρόπο αντίδρασης της… επάρατης (όπως την αποκαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ) κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων. Ή και του… ακροδεξιού Νίκου Δένδια (έτσι αποκαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης). Όταν με εντολή τού τότε πρωθυπουργού, ο κ. Δένδιας προχώρησε σε ενοποίηση όλων των δικογραφιών δίνοντας την ευκαιρία στην Ευτέρπη Γκουτζαμάνη να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς τη δικαστική έρευνα.

Ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και εν συνεχεία ο Ισίδωρος Ντογιάκος έδεσαν το κατηγορητήριο και με βάση αυτή την έρευνα η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, με μέλη τους Ανδρέα Ντόκο και Γεσθημανή Τσουλφόγλου αποφάσισαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, μια εγκληματική οργάνωση.

Και πολύ σωστά στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε σε όλους ότι επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε να ξηλώνεται το πουλόβερ. Και φτάσαμε μετά από επτά χρόνια να βγει αυτή η ιστορική απόφαση και πάλι επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Τι έγινε στο ενδιάμεσο; Κατ’ αρχάς, επί διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρήσαμε μία κωλυσιεργία να ξεκινήσει η δίκη. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης του Αλέξη Τσίπρα έψαχναν να βρουν αίθουσα στα διαλείμματα που είχαν από το να στήσουν το κατηγορητήριο για τους πολιτικούς τους αντιπάλους με απίθανους κουκουλοφόρους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis. Κι όπως όταν λέει και ο λαός μας, «όταν βαριέσαι να ζυμώσεις, δέκα μέρες κοσκινίζεις». Και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο κοσκίνιζε.

Να μην ξεχνάμε

Καλό είναι τώρα που αναμένουμε πόσοι από τους κατηγορούμενους θα περάσουν τα επόμενα χρόνια της ζωής τους στη φυλακή, καλό είναι να θυμηθούμε τι έλεγαν και τι έπρατταν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ξεκίνησε η δικαστική έρευνα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

  • Στις 6 Μαΐου του 2014 ο Νίκος Βούτσης (μετέπειτα πρόεδρος της Βουλής) έκρινε πως το κατηγορητήριο κατά της Χρυσής Αυγής είναι αίολο και όπως δήλωνε χωρίς αιδώ «δεν υπάρχουν στοιχεία κατά της Χρυσής Αυγής, αστείο το κατηγορητήριο». Προφανώς σήμερα ο κ. Βούτσης ήταν έξω από το Εφετείο και θα έλεγε στους συγκεντρωμένους πριν βγει η απόφαση πόσο δεμένο ήταν το κατηγορητήριο. Άσχετα εάν τον Ισίδωρο Ντογιάκο, την Ευτέρπη Γκουντζαμάνη και τους άλλους δικαστικούς τούς «λιθοβόλησαν» για να ικανοποιήσουν τον κ. Παπαγγελόπουλο.
  • Βέβαια, ο Νίκος Βούτσης δεν σταμάτησε εκεί. Αργότερα μιλώντας στη Βουλή επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου χαρακτήρισε ως μεθόδευση την προσπάθεια να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, οι βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος που σήμερα κρίθηκαν ένοχοι τον καταχειροκρότησαν. Σείστηκε η αίθουσα από τους ουρανομήκεις πανηγυρισμούς των χρυσαυγιτών.  Κι εκτός αιθούσης ο αστικός μύθος αναφέρει ότι στα γραφεία τους στο Κοινοβούλιο άνοιξαν σαμπάνιες.
  • Ο Νίκος Βούτσης δεν σταμάτησε εκεί. Τον Ιούλιο του 2016 δήλωσε με άνεση ότι είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική. Δεν ήταν «ματωμένες», όπως διαλαλούσαν το 2014, όταν διεξάγονταν οι ψηφοφορίες για την αποτυχημένη εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Οι χρυσαυγίτες και σε αυτή την ψηφοφορία προτίμησαν να πάνε εκεί όπου έδειχνε ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Οι ευπρόσδεκτες ψήφοι της Χ.Α. ήταν το μότο που χρησιμοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το ίδιο είχε δηλώσει και ο Πάνος Σκουρλέτης (Μάιος του 2014). Και ο λόγος που το είπε ήταν για να ισχυροποιήσουν την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης Σαμαρά.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 κι ενώ η δίκη είχε ξεκινήσει, ο τότε υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμένος, μαζί με τον αναπληρωτή του Δημήτρη Βίτσα οργάνωσαν μία επίσκεψη-σώου σε Καστελόριζο και Ρω και μεταξύ των βουλευτών που κλήθηκαν ήταν και από τη Χρυσή Αυγή. Όταν έγινε γνωστό αυτό, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να μετάσχουν. Έτσι το δίδυμο Καμένου-Βίτσα συνόδευσαν η Ελένη Αυλωνίτου, ο Γιάννης Δέδες, η Νίνα Κασιμάτη (εν ενεργεία βουλευτής), ο Γιώργος Ντζιμάνης και ο συγχωρεμένος πλέον Δημήτρης Ρίζος κι εκ μέρους των ΑΝΕΛ ήταν ο Κώστας Κατσίκης. Από τη Χρυσή Αυγή είχαν ταξιδεύσει οι Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Αϊβατίδης, που σήμερα κρίθηκαν ένοχοι. Άραγε, σήμερα ο Δημήτρης Βίτσας ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας την καταδίκη του Κασιδιάρη; Άραγε στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν και η διαπρύσια κήρυκας κατά του ΠΑΣΟΚ από όπου προέρχεται, η κα Κασιμάτη; Ούτε την ιστορία του πατρός της δεν σεβάστηκε που φωτογραφήθηκε δίπλα σε Κασιδιάρη και Παππά το 2016.
  • Μιλάμε φυσικά για την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να «καλοπιάνει» τους χρυσαυγίτες, και –γιατί όχι;– κάποιους να τους εντάξει στη δύναμή του. Κάτι που επιβεβαίωσε λίγες ημέρες αργότερα (11 Δεκεμβρίου 2016) ο Νίκος Παρασκευόπουλος (μόλις είχε αντικατασταθεί από τον Κοντονή στο υπουργείο Δικαιοσύνης), ο οποίος σχολιάζοντας στη Βουλή το ταξίδι σε Καστελόριζο και Ρω δήλωσε: «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή τη στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».
  • Και φτάνουμε στο 2019, όταν με την αλλαγή των ποινικών κωδίκων επί υπουργίας Καλογήρου, έκανε το τελευταίο δώρο ο ΣΥΡΙΖΑ προς το νεοναζιστικό μόρφωμα. Μειώθηκαν οι ποινές για το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης από 10-20 χρόνια σε 5 χρόνια. Επί της ουσίας, ο καταδικασθείς για διεύθυνση αντιμετωπίζει πλέον την ίδια ποινή με εκείνη του απλού μέλους μίας εγκληματικής οργάνωσης. Μιλάμε για απίστευτο δώρο στον Μιχαλολιάκο. Ακόμα μία σημαντική τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα, που σχετίζεται με τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ήταν η κατάργηση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων. Κι αυτό γιατί ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα ακόμα και στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παρά την αμετάκλητη καταδίκη τους, να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται βουλευτές. Αδιανόητο, κι όμως αληθινό. Αυτό είναι ένα δώρο στον Κασιδιάρη, που ήταν γνωστό και πριν από τις εκλογές του 2019 ότι ετοίμαζε δικό του κόμμα.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα