«Ούτε σωθήκαμε, ούτε πάμε για Ευρώπη»

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να έχει κάνει εξαιρετική πορεία έως τώρα στο πρωτάθλημα, αλλά ο Γιάννης Πετράκης απέφυγε τα μεγάλα λόγια σε ότι αφορά τους στόχους της ομάδας του.

Ο Γιάννης Πετράκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη βαθμολογική συγκομιδή του ΠΑΣ Γιάννινα σε δηλώσεις που έκανε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ωστόσο, δεν θεωρεί, όπως είπε, ότι οι Ηπειρώτες έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στη Super League της επόμενης σεζόν, ενώ δεν πιστεύει ότι δεν πάει για Ευρώπη η ομάδα του.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την εικόνα του ΠΑΣ:

«Νομίζω πως ούτε σωθήκαμε, ούτε πάμε για Ευρώπη. Είναι σπουδαίο αυτό που έχει γίνει μέχρι τώρα και έχουμε τόσους βαθμούς, είμαστε ευχαριστημένοι για αυτό και είναι σημαντικό. Στόχος μας είναι να τα πάμε καλυτέρα με βάση αυτό που έχουμε δείξει να κάνουμε».

-το αν μπορεί να συνεχίσει ο ΠΑΣ έτσι μέχρι το τέλος:

«Αυτό που έχουμε τώρα δεν ξέρουμε πως θα είναι σε δέκα αγωνιστικές που τελειώνει το πρωτάθλημα. Η έννοια μου είναι βήμα-βήμα να είμαστε καλά. Δεν έχουμε υποσχεθεί κάτι. Θέλουμε να ανεβούμε σκαλοπάτια και να φτάσουμε όσου πιο μακριά μπορούμε. Δεν είναι εύκολο στην καθημερινότητα να το προσαρμόσεις αυτό, γιατί παίρνεις εύκολα αέρα και υπάρχουν παράγοντες που την επηρεάζουν. Έχει γίνει μια σπουδαία προσπάθεια, η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να κάνει πράγματα χωρίς να χάσει τη συγκέντρωσης της».

– τη δουλειά του:

«Αυτό που θέλω να κάνω κάθε μέρα μέσα από τη δουλειά μου είναι να προσπαθώ να κάνω το καλύτερο με τα δεδομένα που έχω στα χέρια μου».

-το ποια είναι η «συνταγή» για να πετύχει μια ομάδα:

«Το ένα είναι να υπάρχει καλή ποιότητα και δεν εννοώ μόνο αγωνιστική αλλά και σε ήθος προσπάθεια, φιλοδοξία και συμπεριφορά. Το άλλο να υπάρχει σκληρή δουλεία για να αξιοποιηθεί η ποιότητα. Έχουμε και την ποιότητα και εγώ και το τιμ προσπαθούμε να εξελίξουμε την ποιότητα μέσα από τη καθημερινή δουλεία».

– την αγωνιστική πρόοδο του Μιχάλη Μανιά:

«Ο Μανιάς δεν ήρθε σε καλή κατάσταση στην ομάδα. Ο Μιχάλης είναι σπουδαίος παίκτης και ξέρει ότι κάτι δεν έκανε καλά πριν έρθει σε εμάς. Τώρα είναι σε καλή κατάσταση και με τη βοήθεια του τιμ και των συμπαικτών του αναδεικνύει αυτό που πιστεύαμε και την αξία που έχει. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα στην ομάδα με όλα τα παιδιά εγώ θέλω να προβάλλω το δίκαιο να γινόμαστε όλοι καλύτεροι και μέσα από αυτό μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε επιτυχίες».

Διαβάστε επίσης