Όχι άλλες θυσίες, το μήνυμα Παπούλια σε Γιούνκερ

Όχι άλλες θυσίες, ήταν η προειδοποίηση  του Κάρολου Παπούλια προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε  με τον  πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και αμφότεροι αναφέρθηκαν στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε στον κ. Γιούνκερ ότι «ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες και δεν αντέχει άλλες», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να βοηθηθεί για να φτάσουμε σε περίοδο ανάπτυξης και να πολεμήσουμε τις δραματικές διαστάσεις, που παίρνει η ανεργία των νέων, καθώς κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη».

«Χώρος για μια νέα Ελλάδα»

Απαντώντας, ο κ. Γιούνκερ συμμερίστηκε τις επισημάνσεις του κ. Παπούλια πως ο ελληνικός λαός έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες. «Οι Έλληνες έδειξαν μεγάλο θάρρος και θα ήθελα να υπάρξει χώρος για μια νέα Ελλάδα» είπε, εκτιμώντας για άλλη μια φορά ότι η χώρα «θα βρει τον δρόμο της ανάπτυξης». «Δεν ξέρω το πότε, πιθανόν μέσα στο 2014 -συμμερίζομαι τις προβλέψεις της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδας και όχι του ΟΟΣΑ- και το μεγάλο πρόβλημα είναι το πρόβλημα της ανεργίας των νέων» τόνισε

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανέφερε ότι «αυτό το πανευρωπαϊκό πρόβλημα» θα είναι κεντρικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014. «Έχουμε προβλέψει ήδη κεφάλαια ύψους 6 δισ. για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων από το 2014-2020. Αλλά η Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια ύφεσης δεν μπορεί να περιμένει κι άλλα τόσα» είπε χαρακτηριστικά.

Το ανώτατο παράσημο

Τέλος, με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος, «διάκριση ως ενός αληθινού φίλου της Ελλάδος, ο οποίος υπερασπίστηκε τα δίκαια του ελληνικού λαού», όπως είπε, τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόκειται για το ανώτατο παράσημο, που θεσπίστηκε από την Εθνική Συνέλευση το 1829 για να τιμηθούν όσοι είχαν συμβάλει στον Απελευθερωτικό Αγώνα το 1821.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα