Ουκρανία: Τουλάχιστον 6 άμαχοι νεκροί και 15 τραυματίες σε ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

Ο βομβαρδισμός που εξαπολύθηκε με «όπλα μεγάλου βεληνεκούς» έπληξε ένα ταχυδρομείο κοντά στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ελάμβαναν ανθρωπιστική βοήθεια

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και 15 ακόμη τραυματίστηκαν σε έναν ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο, στην βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης με ανάρτηση του στο Telegram.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικό απολογισμό, έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και ακόμη 15 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται», έγραψε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

Ο βομβαρδισμός που εξαπολύθηκε με «όπλα μεγάλου βεληνεκούς» έπληξε ένα ταχυδρομείο κοντά στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ελάμβαναν ανθρωπιστική βοήθεια, τόνισε ο Σινεγκούμποφ, κάνοντας λόγο για ένα «νέο έγκλημα των Ρώσων κατακτητών».

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που αριθμούσε πριν τον πόλεμο σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Από την αρχή της εισβολής στα τέλη Φεβρουαρίου, η πόλη σφυροκοπείται από ρωσικούς βομβαρδισμούς που έχουν καταστρέψει σχεδόν χίλια κτίρια στην περιοχή, τα περισσότερα από τα οποία είναι κτίρια κατοικιών, δήλωσε την Δευτέρα ο δήμαρχος της, Ιγκόρ Τερέχοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα