Ουκρανία: Ζήτησε είκοσι νέα αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας από το ΝΑΤΟ
Την προμήθεια είκοσι νέων αντιαεροπορικών συστημάτων άμυνας αιτήθηκε η Ουκρανία από το ΝΑΤΟ - Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές
Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να κλιμακώνεται και τη Ρωσία να συνεχίζει τις επιθέσεις, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, Αντρίι Σίμπιχα, αιτήθηκε την προμήθεια νέων εξοπλισμών από το ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, ζήτησε την προμήθεια είκοσι νέων αντιαεροπορικών συστημάτων άμυνας.
Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη απόκτησης των συστημάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επείγουσες παραδόσεις επιπρόσθετων συστημάτων Hawks, Nasams, ή Iris-T. Θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε το μπλακάουτ». Να υπενθυμίσουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να χτυπούν με σφοδρότητα τις ενεργειακές υποδομές των Ουκρανών, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων.