Ουκρανική κρίση: Δεν «ιδρώνει» ο Λαβρόφ από τις κυρώσεις της Δύσης – «Τις έχουμε συνηθίσει»

Η Γερμανία παγώνει τον Nord Stream 2- Το απόγευμα οι πρώτες κυρώσεις από την ΕΕ

Αδιάφορος φαίνεται πως είναι ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, απέναντι στο πακέτο κυρώσεων που αναμένεται να ανακοινώσει η Δύση κατά της Ρωσίας  μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι η Δύση θα επέβαλε ούτως ή άλλως τις κυρώσεις, ανεξάρτητα από τα γεγονότα.

«Οι Ευρωπαίοι, οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί συνάδελφοί μας δεν θα σταματήσουν και δεν θα ηρεμήσουν μέχρι να έχουν εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για την λεγόμενη «τιμωρία» της Ρωσίας» δήλωσε ο Λαβρόφ όπως μεταδίδει το Reuters.

«Μας απειλούν με κάθε πιθανή κύρωση ή όπως λένε τώρα «με τη μητέρα των κυρώσεων». Ε, λοιπόν, είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι θα επιβληθούν σε βάρος μας κυρώσεις και με και χωρίς λόγο» κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Η Γερμανία παγώνει τον Nord Stream 2

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην προχωρήσει με την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 μια κίνηση που απέφευγε το τελευταίο διάστημα δεδομένου ότι ένα πολύ σημαντικό τμήμα του φυσικού αερίου που προμηθεύεται η Γερμανία προέρχεται από τη Ρωσία.

Όπως είπε ο  Σολτς οι τελευταίες ενέργειες της Ρωσίας δείχνουν ότι ξεπέρασε τα όρια και ο αγωγός δεν πρέπει να πιστοποιηθεί. Η απόφαση της Ρωσίας να προχωρήσει στην αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ «αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου» πρόσθεσε ο Σολτς σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης.

Το απόγευμα οι πρώτες κυρώσεις από την ΕΕ

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα