Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σχέδιο μας να αξιοποιήσουμε το εμβόλιο γρήγορα, παντού στην Ευρώπη

Το μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν για το εμβόλιο που ετοιμάζουν BioNTech και Pfizer

Το δικό της μήνυμα για το συμβόλαιο που αναμένεται να υπογράψει την Τετάρτη η ΕΕ για την αγορά 300.000.000 δόσεων του εμβολίου απέστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι η καλύτερη ευκαιρία να νικήσουμε τον κορωνοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Τους τελευταίους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται ακούραστα για να εξασφαλίσει δόσεις πιθανών εμβολίων. Και αύριο εγκρίνουμε μια σύμβαση για έως και 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία BioNTech και την Pfizer. Αυτό είναι το πιο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο μέχρι στιγμής», αναφέρει σε δήλωσή της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Μόλις γίνει αυτό το εμβόλιο διαθέσιμο, το σχέδιό μας είναι να το αξιοποιήσουμε γρήγορα, παντού στην Ευρώπη. Αυτή θα είναι η τέταρτη σύμβαση με μια φαρμακευτική εταιρεία για την αγορά εμβολίων. Και περισσότερα θα έρθουν. Επειδή πρέπει να έχουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων με βάση διαφορετικές τεχνολογίες. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε με τα κράτη-μέλη για την προετοιμασία εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού. Σχεδόν φτάσαμε. Εν τω μεταξύ, ας είμαστε συνετοί και να παραμείνουμε ασφαλείς», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα