Ούτε Πούτιν, ούτε Ερντογάν θα δει ο Τραμπ στους G20

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην έχει επίσημη διμερή συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σύνοδο της G20 στο Μπουένος Άιρες σύμφωνα με ενημέρωση του Λευκού Οίκου.

«Η εκπρόσωπος Σάρα Χάκαμπι Σάντερς είπε ότι άλλες συναντήσεις, αναφέροντας συγκεκριμένα τον Ερντογάν, δεν θα γίνουν επίσημα μεταξύ των δύο πλευρών αλλά στο περιθώριο» της συνόδου, αναφέρεται στην ενημέρωση.

Αμερικανικά Μέσα ανέφεραν, επικαλούμενα τη Σάντερς, ότι ο Τραμπ θα αντικαταστήσει και την επίσημη συνάντηση με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο με συζήτηση στο περιθώριο της Συνόδου.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ακυρώθηκε μετά τη συζήτηση που είχε ο Τραμπ με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον Σύμβουλο για ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον και τον προσωπάρχη Τζον Κέλι μέσα στο Air Force One.

«Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και το πλήρωμα δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ακυρώσω την προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν στην Αργεντινή» αναφέρει ομως σε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα