Ούτε στην TV να μη βλέπει ποδόσφαιρο ο Κούγιας


Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει ο καθένας για τον Αλέξη Κούγια, παραμένει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ. Δηλαδή, άμεσα εμπλεκόμενος με το ποδόσφαιρο.

Χθες (6/2) έδωσε συνέντευξη Τύπου. Στην οποία είπε κάποια πράγματα, τα οποία δεν μπορεί να «περάσουν στο ντούκου». Προφανώς, δεν αναφερόμαστε στη… χιλιοστή φορά που «απείλησε» ότι αποφάσισε αμετάκλητα να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο.

Αλλά σε κάποιες πολύ σοβαρές καταγγελίες που έκανε. Είτε αυτές είναι βάσιμες, είτε οι γνωστές… Κούγιες «αποκαλύψεις», χρήζουν άμεσης διερεύνησης από τους αρμόδιους.

Ο Κούγιας είπε, για παράδειγμα, πως ένας ιδιοκτήτης πάρκινγκ στα Γιάννενα πήρε τον ΠΑΣ Γιάννινα πριν από δύο χρόνια. «Κατά σύμπτωση ο ίδιος είχε πουλήσει στον κ. Σαββίδη μία εβδομάδα πριν, το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη. Και να παίρνει το 51% και μάλιστα εξοφλημένο με δύο συμβόλαια».

Ανέφερε, μάλιστα, δημόσια και τους αριθμούς των συμβολαίων. προκαλώντας «όποιον θέλει να βγάλει γλώσσα». Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε εμείς τι σημαίνουν αυτά τα λεγόμενα Κούγια. Τι μπουρλότο βάζουν στο πρωτάθλημα. Για πόσο «βαριά» παραβίαση κανονισμών και νόμων συζητάμε, αν ισχύουν.

Και όμως, ΕΠΟ και Super League «πέρα βρέχει». Ούτε καν μια δημόσια τοποθέτηση και μια γνωστοποίηση (αν είχε συμβεί) ότι ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση των αρμοδίων (Πειθαρχική Επιτροπή, Επιτροπή Δεοντολογίας). Για να μη σέρνονται επικίνδυνες «σκιές».

Θυμίζουμε, πάντως εδώ, πως ο Κούγιας είχε καταγγείλει τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Γεώργιο Λαΐνη, για –μεταξύ άλλων– μεροληψία σε βάρος του. Και ζήτησε ο (και) Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών να μην ασχολείται μαζί του.

Κίνηση και κρίσεις που εξόργισαν τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, περισσότερο και από τον θιγόμενο αναπληρωτή του. Με συνέπεια, όποια υπόθεση αφορά τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, να τη χρεώνεται ο Γ. Λαΐνης.

Δύο τινά λοιπόν μπορούν να συμβούν. Το πρώτο να καλέσει ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων τον Κούγια να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του. Αν ο Αλέξης το κάνει, η «ΑΠΟΨΗ» –που τον έχει «ξεπατώσει»– δεσμεύεται να μην ασχοληθεί ξανά μαζί του.

Το δεύτερο –και πιο πιθανό ενδεχόμενο– είναι να μη στοιχειοθετήσει ο Κούγιας όσα δήλωσε. Στην περίπτωση αυτή, ο Γ. Λαΐνης πρέπει να του απαγορεύσει ακόμα και να βλέπει στην τηλεόραση ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα