Π. ΠΟΛΑΚΗΣ: «Κέρδιζα τα τριπλάσια ως ιατρός» – «Α»: Χωρίς «φακελάκια»;

«Δεν έπαιρνα μίζες και έβγαζα τα τριπλάσια ως γιατρός», έχει δηλώσει ο πρώην υπουργός, με τις φορολογικές του δηλώσεις να τον διαψεύδουν

Την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, εκδικάζεται η υπόθεση της παράνομης μαγνητοφώνησης της συνομιλίας του Παύλου Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η υπόθεση κατέληξε στο ακροατήριο ως αυτεπάγγελτο αδίκημα με ουσιώδη μάρτυρα τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η συνομιλία, όπως καταγράφηκε στα ΜΜΕ, είχε στοιχεία τηλεοπτικού τραμπουκισμού και απίστευτης έπαρσης του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Πολάκης: «Είμαι ο Παύλος Πολάκης! Ξέρω ότι με μαγνητοφωνείς, αλλά σε μαγνητοφωνώ κι εγώ».

Στουρνάρας: «Εγώ δεν μαγνητοφωνώ καμία συνομιλία».

Πολάκης: «Ο κ. Παντελάκης σας έδωσε το δικό μου δάνειο, κι εσείς το δώσατε στο “Πρώτο Θέμα”;»

Στουρνάρας: «Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν!»

Πολάκης: «Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ένταση στην τηλεφωνική επικοινωνία εκ μέρους του Παύλου Πολάκη προκλήθηκε από το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε ένα δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που είχε πάρει από την AtticaBank. Ανεξάρτητα από το δεοντολογικό μέρος, να παίρνει ένας υπουργός δάνειο όταν ελάχιστοι πολίτες μπορούν να πράξουν το ίδιο, το δάνειο δόθηκε απολύτως νόμιμα, με εμπράγματες εξασφαλίσεις και με τον δανειολήπτη να είναι συνεπής στην καταβολή των δόσεων εξόφλησης.

Ο «γνωστός» Πολάκης ξεπερνά και τον εαυτό του

Πρέπει, τελικά, να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια ο Παύλος Πολάκης για να ξεπερνά το πολύ κακό εαυτό του. Το «επίτευγμα» για τον ίδιο, αλλά δυστύχημα για όλους τους υπόλοιπους είναι ότι το… καταφέρνει!!!

Κι εκεί που λες δεν έχει άλλη κατρακύλα, oαψίκορος Σφακιανός κάνει μια (συνήθως αντιαισθητική) ανάρτηση στο αγωνιστικό μετερίζι του facebook  και κερδίζει το στοίχημα του πολιτικού βαρβαρισμού.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν αποτελεί έκπληξη η νέα επίθεση που εξαπέλυσε πριν από μερικά 24ωρα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Αφορμή (…όχι ότι τη χρειαζόταν, δηλαδή, ο Πολάκης) στάθηκε το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας «DOCUMENTO» για το φερόμενο «κούρεμα» δανείων που είχαν πάρει από την Τράπεζα Πειραιώς τέσσερις εφοπλιστές.

Η αποκάλυψη έκανε τον Χανιώτη βουλευτή να θεωρήσει εαυτόν ριγμένο και παιδί ενός κατώτερου αντιΣΥΡΙΖΑϊκού θεού, αφού είναι κι αυτός ένας  φτωχός και μόνος δανειολήπτης που όχι μόνο δεν του κουρεύτηκε καμία οφειλή, αντιθέτως πληρώνει αγόγγυστα το χρέος του στους κακούς τραπεζίτες, στα χέρια των οποίων τον έριξε η άτιμη η… κενωνία που τον ανάγκασε να γίνει πολιτικός!!!

Αν νομίζετε ότι τα παραπάνω είναι αστεϊσμός ή ειρωνεία, λανθάνετε. Πρόκειται για την ουσία των όσων ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook ο Πολάκης που ανάμεσα σε υβρεολογικό παραλήρημα κατά  του κεντρικού τραπεζίτη ισχυρίζεται ότι πήρε το δάνειο των 100.000 ευρώ «γιατί ζοριζόμουνα καθώς ως υπουργός δεν δούλευα ως Γιατρός και ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΙΖΕΣ».

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του πρώην υπουργού, καθώς αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μισθός του βουλευτή αθροιστικά με τα έξοδα κίνησης, τα  ταχυδρομικά τέλη και το επίδομα οργάνωσης γραφείου, αγγίζει το ποσό των €7.000 (στοιχεία 2018) τον μήνα, ή πολυέξοδος είναι ως βουλευτής ο Παύλος και τα βγάζει δύσκολα πέρα, ή κακώς έκανε και άφησε το επάγγελμά του για την πολιτική αν αμειβόταν με περισσότερα από 7 χιλιάρικα τον μήνα.

Ως υπουργός κέρδιζε τα διπλά, απ’ ό,τι ως ιατρός

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του Παύλου Πολάκη –όπως αναφέρθηκε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στις 19/2/2019–, μόνο «ζόρι» δεν δημιούργησε η υπουργοποίησή του και το κλείσιμο του ιατρείου του.

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης για να δικαιολογήσει το καταναλωτικό δάνειο των €100.000 που ζήτησε και έλαβε από την AtticaBank, υποστήριξε ότι τα εισοδήματά του μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 οπότε σταμάτησε να ασκεί το επάγγελμα του χειρουργού (λόγω της υπουργοποίησής του) ήταν διπλάσια και τριπλάσια από τα εισοδήματα που έχει από την ενασχόλησή του με την πολιτική!!!

Τον διαψεύδουν οι φορολογικές του δηλώσεις…

Από το 2011 μέχρι το 2015 ο κ. Πολάκης ήταν δήμαρχος Σφακίων. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τις δηλώσεις πόθεν έσχες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκύπτει ότι κατά το έτος 2014 τα εισοδήματα του Παύλου Πολάκη ήταν 61.508 ευρώ (54.436 ευρώ ο υπουργός και 7.072 η σύζυγός του), το 2013 ήταν 51.648 ευρώ (45.141 ευρώ ο κ. Πολάκης και 6.507 η σύζυγός του), ενώ το 2012 ήταν 149.149 ευρώ (119.592 ευρώ ο κ. Πολάκηςκαι 29.557 ευρώ η σύζυγός του). Δηλαδή ούτε διπλάσια ούτε τριπλάσια από την αποζημίωση που εισπράττει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως βουλευτής και υπουργός.

Πώς είχε διπλάσια και τριπλάσια έσοδα από την αμοιβή του ως βουλευτής και υπουργός;

Ερωτηματικά προκαλεί η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ότι κέρδιζε «διπλάσια και τριπλάσια» ως γιατρός από ό,τι ως βουλευτής και υπουργός.

Επειδή τα οικονομικά στοιχεία των φορολογικών του δηλώσεων δεν αμφισβητούνται, πώς είναι δυνατόν να είχε εισόδημα από το ιατρείο του ύψους 200.000 ή και 300.000 ευρώ;

Και επειδή ο ίδιος σε πρόσφατη ανακοίνωσή του δήλωσε με παρρησία ότι «δεν έπαιρνε μίζες», θα πρέπει με την ίδια παρρησία να δηλώσει ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των γιατρών που απαιτούσαν «φακελάκι» για να εγχειρίσουν πολίτες, με δεδομένο μάλιστα ότι η ειδικότητα του κ. Πολάκη είναι «χειρουργός εντατικολόγος».

Άλλωστε, ο ίδιος είχε δηλώσει κατά το παρελθόν ότι «το 20% των γιατρών της χώρας “τα παίρνουν” και το 80% λαμβάνει “φακελάκι”».

Και επειδή ως δήμαρχος είχε δηλώσει ότι «είχε διπλά βιβλία», καλό είναι να διευκρινίσει αν η πρακτική του αυτή είχε εφαρμοσθεί και στην εργασία του ως ιατρός…

Υπονομευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Στουρνάρας!

Εν όψει της επικείμενης δίκης, όπως προαναφέραμε, ο «Αψύς Σφακιανός», σύμφωνα με προσφώνησή του από τον Αλέξη Τσίπρα, δημοσιοποίησε για μια ακόμη φορά τον ψυχικό του κόσμο.

Με πιθανότερη εξέλιξη την προσφυγή του Γιάννη Στουρνάρα στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, μένει να φανεί αν τα… μισθά του Παυλάρα θα του φτάνουν για να πληρώσει εκτός από τη δόση του δανείου και τις ύβρεις «ελεεινέ», «τρισάθλιε» και τον χαρακτηρισμό «υπονομευτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» που εκτόξευσε κατά του κεντρικού τραπεζίτη.

Όσο για την απειλή του Πολάκη ότι «Τίποτα δεν θα ξεχαστεί ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ και η ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!» με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις μάλλον η φορά αυτή θ’ αργήσει πολύ, μα πάρα πολύ…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα