ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Πρόταση αγοράς, τελεσίγραφο σε Αλαφούζο και διάψευση

Την ώρα που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού» -αντιμετωπίζοντας, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, έντονα την απειλή υποβιβασμού (και) από την ποινή αφαίρεσης βαθμών για χρέη σε ποδοσφαιριστές– προέκυψε ενδιαφέρον απόκτησής της από ασιατική κοινοπραξία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν το κονσόρτσιουμ «Pan Asia Investements», με έδρα την Ελβετία, που εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός μεγιστάνας, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ, έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον μεγαλομέτοχο της «πράσινης» εταιρίας, Γιάννη Αλαφούζο.

Πρόταση αγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει καταθέσει κοινοπραξία με επικεφαλής τον , Πάιρο Πιεμπονγκσάντ

Αυτή προβλέπει 13 εκατομμύρια ευρώ στον «Mr Σκάι», εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» αντί 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, μη απαίτηση ποσού 7 εκατομμυρίων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που είναι δεσμευμένο και διάθεση 20 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των αναγκών της ΠΑΕ ως την ολοκλήρωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακόμα δεν έχει απαντήσει ο Γιάννης Αλαφούζος στην πρόταση του Πάιρο Πιεμπονγκσάντ

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ακόμα, δεν έχει απαντήσει θετικά ή αρνητικά. Φέρεται να κατέθεσε αντιπρόταση, ζητώντας αύξηση της προσφοράς κατά 13 εκατομμύρια ευρώ, και να περιμένει απάντηση. Κατ’ άλλες πληροφορίες η κοινοπραξία έδωσε τελεσίγραφο στον μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να απαντήσει στην πρόταση που του έχει γίνει, ως τις 15 Μαΐου.

Όταν το θέμα απέκτησε αρκετή δημοσιότητα, στελέχη της «πράσινης» εταιρίας διέψευσαν πως υπάρχει κάποια πρόταση. «Δεν υπάρχει τίποτα για ξένους επιχειρηματίες και ενδιαφέρον για την ΠΑΕ» ήταν οι ισχυρισμοί τους.

Διαβάστε επίσης