bpbg
bpbg

ΠΑΕ Βέροια στους βουλευτές της ΝΔ: Στηρίξτε την αναδιάρθρωση

Άρχισαν τα όργανα και φανερά, μάλιστα. Η ΠΑΕ Βέροια με υπόμνημα που έστειλε στους βουλευτές της του νομού Ημαθίας, τους καλεί να στηρίξουν την αναδιάρθρωση, ώστε η ομάδα τους να παίξει στην Super League2 την προσεχή σεζόν. Δεν εστάλη το μνημόνιο στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φρόσω Καρασαρλίδου.

Όπως έγραψε πολλές φορές η “Α” και η iapopsi.gr οι πιέσεις  των επαρχιακών ομάδων προς του βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ήταν αφόρητες εδώ και καιρό. Τους καλούσαν να πιέσουν για την αναδιάρθρωση, προκειμένου να γίνουν δυο όμιλοι στην Super League2.

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο Αυγενάκη, ενώ αναμένεται να ΄ έρθει και τροπολογία για την αναδιάρθρωση.

Το υπόμνημα της Βέροιας στους βουλευτές

Υπόμνημα στους βουλευτές Ημαθίας για την αναδιάρθρωση έστειλε η ΠΑΕ Βέροια. Στο υπόμνημα αναφέρει:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς: κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, Υφυπουργό Οικονομικών, Βουλευτή Ημαθίας

κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη, Βουλευτή Ημαθίας

κ. Αναστάσιο Μπαρτζώκα, Βουλευτή Ημαθίας

Όπως γνωρίζετε, κατά την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 το σωματείο «Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ΒΕΡΟΙΑ 2019» αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα του 2ου ομίλου της τότε Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου και συνεπώς δικαιούνταν με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς να συμμετέχει στην αμέσως ανώτερη επαγγελματική κατηγορία (τότε Β’ Εθνική και ήδη Super League 2), αφού κατά το χρόνο εκείνο υπήρχαν δύο επαγγελματικές κατηγορίες ενώ η Γ’ Εθνική ήταν ακόμη ερασιτεχνική.

Ενώ αναμέναμε τη συμμετοχή μας στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ήδη Super League 2, ψηφίσθηκε το Μάιο του 2019 ο Νόμος 4603/2019 – γνωστός και ως νόμος Βασιλειάδη – ο οποίος μεταξύ των λοιπών αλλαγών που έφερε, ήταν η εισαγωγή και τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας, της Football League, με τη συμμετοχή 14 ομάδων, ενώ η άλλοτε Β’ Εθνική ονομάστηκε Super League 2 με τη συμμετοχή 12 ομάδων.

Όλες οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις εκτός της τότε Κυβέρνησης, θεώρησαν ότι το Νομοσχέδιο θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, ενώ ήταν κοινός τόπος ότι θα ήταν δύσκολη η οικονομική αυτάρκεια περισσότερων επαγγελματικών κατηγοριών με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τη σοβούσα οικονομική κρίση η οποία περιορίζει το βασικό έσοδο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά και των χορηγιών.

Παρά την προφανή αδικία σε βάρος μας, αφού το σωματείο μας απώλεσε την δυνατότητα να μετέχει στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου αν και είχε κερδίσει το δικαίωμα αυτό στα γήπεδα, συμμορφούμενο με τη νομοθεσία μετατράπηκε σε Ανώνυμη Αθλητική (Ποδοσφαιρική Εταιρία) με κεφάλαιο 300.000 € ολοσχερώς καταβεβλημένο σε μετρητά, ενώ μέχρι σήμερα δεν οφείλει οποιοδήποτε ποσό από τη δραστηριότητα της.

Στο μεταξύ, μεσολάβησε η διακοπή του πρωταθλήματος όλων των επαγγελματικών κατηγοριών εκ των οποίων και αυτών της Football League αλλά και της Super League 2, λόγω της πανδημίας, ενώ η εταιρία μας κατέβαλε το σύνολο των υποχρεώσεών της στους εργαζόμενους.

Ήδη από το Μάρτιο, πολλοί ενδιαφερόμενοι (Ποδοσφαιρικές Εταιρίες ΕΠΟ κλπ), ζήτησαν την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, αφενός μεν ώστε να αποκατασταθεί η αδικία του αθλητικού Νόμου Βασιλειάδη, αφετέρου δε να αντιμετωπισθούν ορθολογιστικά τα πρόσθετα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που επέφερε η πανδημία.

Η ΕΠΟ πρότεινε μετά από μακρά επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, τη συγχώνευση των Super League 2 και Football League με τη δημιουργία μιας επαγγελματικής κατηγορίας – δεύτερης της τάξει – με τη συμμετοχή των ομάδων της SL2, της FL και των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, καθώς και τη διενέργεια του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο).

Την απόφαση της ΕΠΟ στηρίζουν είκοσι δύο (22) συνολικά ομάδες, οι περισσότερες των οποίων έχουν έδρα την επαρχία και δεν έχουν οικονομικά εκκρεμή ζητήματα με τρίτους, απασχολούν περίπου 1.500 ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, και εργαζομένους και έχουν στο σύνολό τους περίπου 150.000 φιλάθλους.

Με την παρούσα σας καλούμε να αφουγκραστείτε τον παλμό της επαρχίας, των ανθρώπων που απασχολούνται στις ενδιαφερόμενες ΠΑΕ, την ανάγκη να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό επαγγελματικό ποδοσφαιρικό προϊόν, χωρίς να αδικηθούν οι ομάδες της Super League 2 αναφορικά προς τα έσοδά τους και να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις τη προτεινόμενη λύση, η οποία κανένα δε ζημιώνει, ενώ η άμεση εφαρμογή της θα επιφέρει τη ζητούμενη ηρεμία στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ώστε να καθορισθούν άμεσα με νομοθετική ρύθμιση όλες τεχνικές λεπτομέρειες για τη συγχώνευση των κατηγοριών και τη δημιουργία δύο Ομίλων.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 17/9 θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί το αθλητικό νομοσχέδιο, ενώ θα κατατεθεί και τροπολογία από κοινοβουλευτική ομάδα, για την εν λόγω αναδιάρθρωση.

Με τη βεβαιότητα ότι η λύση αυτή θα ωφελήσει κυρίως το ποδόσφαιρο και τις τοπικές κοινωνίες, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, οι οποίες θεωρούμε πως αποτελούν καθήκον σας προς τους πολίτες της Ημαθίας, αλλά και προς τους μετόχους της «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα