Καθημερινή ενημέρωση

Πάει Ισπανία με στόχο να φτιάξει ‘κοινό μέτωπο’ ο Τσίπρας

Με στόχο να πείσει πως η έξοδος από την οικονομική κρίση θα έλθει με τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, οι οποίες θα αποκηρύξουν τις πολιτικές λιτότητας, μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ισπανία ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με δυνάμεις της Αριστεράς και κοινωνικούς φορείς, κρίνοντας ότι, πέραν της ανάγκης συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο, είναι αναγκαίος και ο σχηματισμός ενός μετώπου σε επίπεδο κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας θα εκφράσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσα εκμυστηρεύεται στους συνεργάτες του αναφορικά με την ποιότητα της Δημοκρατίας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ακόμη χώρες της Ευρώπης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως ειδικά στη Μαδρίτη θα αναφερθεί και στις «σκοτεινές» περιόδους της σύγχρονης ιστορίας Ελλάδας και Ισπανίας, τότε που οι χώρες υπέφεραν από δικτατορίες. Να σημειώσουμε, τέλος, πως η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα εντάσσεται στην μεγάλη πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για την οργάνωση μιας εναλλακτικής Συνόδου Κορυφής στην Αθήνα στις 7 και 8 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης