Πάει ο… καλός ο χρόνος (κι έρχεται καλύτερος) για την Ευρωπαϊκή Πίστη

Έκλεισε το 2019 με διψήφια αύξηση παραγωγής ασφάλιστρων

Στο άκρως ικανοποιητικό +11,2% «έκλεισε» για το 2019 ο δείκτης των καθαρών ασφαλίστρων πλέον δικαιωμάτων συμβολαίων –διαμορφούμενα στα 212,4 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τα €200.000.000– για την Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, που είδε να ολοκληρώνεται μία συνολικά παραγωγικότατη χρονιά.

Επιμέλεια: Χρήστος Αγγελόπουλος

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βελτίωση της παραγωγής είναι σημαντική και απαντάται σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιείται η Ευρωπαϊκή Πίστη, όπως:

>>Στα καθαρά ασφάλιστρα πλέον δικαιωμάτων συμβολαίων Ζωής, όπου η αύξηση ήταν 28,5% (από 49,8 εκατ. ευρώ το 2018 στα 64 εκατ. ευρώ το 2019).

>>Στα καθαρά ασφάλιστρα πλέον δικαιωμάτων συμβολαίων Αυτοκινήτων, όπου η παραγωγή αυξήθηκε κατά 4,9% (στα 105,5 εκατ. ευρώ το δωδεκάμηνο του 2019 έναντι 100,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα).

>>Στα καθαρά ασφάλιστρα πλέον των δικαιωμάτων συμβολαίων Γενικών Κλάδων, όπου η υπήρξε άνοδος κατά 5,4% (στα 42,8 εκατ. ευρώ, έναντι 40,6 εκατ. ευρώ το 2018).

Πέρα από την πρωταθληματική χρονιά που έκανε το 2019 η Ευρωπαϊκή Πίστη, η ηγετική ομάδα της ασφαλιστικής στέκεται στη μεγάλη εικόνα, αυτή των εταιρικών επιτευγμάτων όλης της προηγούμενη δεκαετίας κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Πίστη κατάφερε να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της, ξεπερνώντας σήμερα κατ’ εκτίμηση το 5%.

«Τρέχει» ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Κατά τα λοιπά, η Ευρωπαϊκή Πίστη «τρέχει» ήδη από το τέλος του 2019 τον ψηφιακό μετασχηματισμό των οικονομικών υπηρεσιών της, καθώς και την υλοποίηση των νέων διεθνών λογιστικών προτύπων στον ασφαλιστικό κλάδο. Ειδικά για την υιοθέτηση των νέων Διεθνών Προτύπων IFRS17 και IFRS9, οι άνθρωποί της εκ των κορυφαίων ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών επέλεξαν ως «Trusted Advisor» την EY (Ernst & Young), καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε διεθνές επίπεδο εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, αναφορικά με την τεχνική υλοποίηση των προτύπων στην πλατφόρμα «SAP S/4HANA Financial Products Subledger».

Θυμίζεται ότι τα νέα διεθνή πρότυπα έχουν σχεδιαστεί για να προάγουν την ομογενοποίηση στον τρόπο μετρήσεων και παρουσιάσεων όλων των ασφαλιστικών συμβολαίων.

Από καρδιάς…

Υπό αυτές τις αναμφίβολα καλές για την εταιρεία συνθήκες, στην Ευρωπαϊκή Πίστη βλέπουν τη χρονιά που έφυγε ως τον βατήρα που θα δώσει την ώθηση για την επιτυχή ανταπόκριση στις επιχειρηματικές προκλήσεις που κρύβει για τον κλάδο το νέο έτος. Ωστόσο, τον ερχομό αυτού του δύσκολου 2020 ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης, Χρήστος Γεωργακόπουλος, τον υποδέχτηκε με ένα προσωπικό και από καρδιάς μήνυμα. Απευθυνόμενος όχι μόνο στους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους, αλλά όλους τους Έλληνες, ο επικεφαλής της ιστορικής ασφαλιστικής εταιρείας μοιράστηκε αυτό που οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Πίστης ονομάζουν «Μαθήματα Ευτυχίας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργακόπουλος υπενθυμίζει στο μήνυμά του ότι άνθρωποι αυτοκτονούν με την κακή διατροφή, την κακή αναπνοή, την έλλειψη άσκησης, τις «μαύρες» σκέψεις και συναισθήματα, και για αυτό προτρέπει όλους μας να αλλάξουμε!

Εξηγεί επίσης ότι ο φόβος, η απογοήτευση και το άγχος δεν είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων αλλά η αιτία τους. Ο τρόπος για την αντιμετώπισή τους είναι να νιώθουν οι άνθρωποι  ευγνωμοσύνη για αυτά που έχουν και όχι απογοήτευση για ό,τι δεν έχουν.

«Μάθετε να μην αναζητάτε εμπόδια έξω από τον εαυτό σας. Όλα τα εμπόδια είναι μέσα μας. Η μεγαλύτερη νίκη είναι να νικήσετε τον εαυτό σας. Νικώ τον εαυτό μου σημαίνει ότι αποβάλλω οριστικά τις αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο του μηνύματός του ο CEO της Ευρωπαϊκής Πίστης, προτρέποντας για το εξής: «Να προστατέψετε τα αγαθά για τα οποία αγωνίζεστε νυχθημερόν σε όλη σας τη ζωή όπως το εισόδημά σας, η οικογένειά σας, η περιουσία σας και η ποιότητα της ζωής σας, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορείτε να αγωνίζεστε αιωνίως. Ασφαλίστε καθώς η ασφάλιση είναι πράξη σοφίας, ευθύνης και αγάπης. Είναι πηγή ευτυχίας. Η ανασφάλεια, ο φόβος, η απογοήτευση, η αμφιβολία είναι πηγές δυστυχίας».

Απόσταγμα 40 χρόνων εμπειρίας

Μετά δεκαετίες επιτυχούς δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά, το απόσταγμα των εμπειριών του Χρήστου Γεωργακόπουλου δεν είναι μόνο επιχειρηματικό αλλά πρωτίστως συναισθηματικό. Σχεδόν πάντα, δε, αυτό το μάθημα ζωής δεν το κρατάει για τον εαυτό του, αλλά το κάνει κοινό κτήμα, χρησιμοποιώντας το λογικό σχήμα που ακολουθεί. Όπως λέει ο ίδιος, από τα περίπου 70 χρόνια ζωής ενός ανθρώπου, τα 25 χρόνια κοιμόμαστε, τα 30 χρόνια δουλεύουμε (δηλαδή, 55 χρόνια ζωής αναλώνονται σε ύπνο και εργασία!!!) και άλλα 20 χρόνια «γκρινιάζουμε» για την ομάδα μας που έχασε, για την αποτυχία του παιδιού στις εξετάσεις, για τον φίλο που δεν μας είπε χρόνια πολλά, για την/τον γυναίκα/άνδρα μας που συνήθως φταίει, για τις συγκοινωνίες και χιλιάδες άλλα μικροπροβλήματα που μας «μολύνουν» τα συναισθήματα και την σκέψη.

Αν τώρα υπολογίσει κάποιος με ειλικρίνεια τις πραγματικές στιγμές ευτυχίας που ζει σε μία ημέρα, αυτές δηλαδή που τον κάνουν να χαίρεται, να γελά με την καρδιά του, που κάνουν το μυαλό, την καρδιά και το σώμα του να «παραλύει» από ευτυχία, τότε θα εκπλαγεί ανακαλύπτοντας ότι σε συμπαγή χρόνο αυτές οι στιγμές μόλις που ξεπερνούν τις 100 ημέρες! Εύλογα λοιπόν ο κ. Γεωργακόπουλος επιμένει ότι η έναρξη του νέου χρόνου είναι μία ευκαιρία για όλους να σκεφτούν ποιοι είναι, πού βρίσκονται, πού θέλουν να πάνε, ως οικογένεια, γονείς, παιδιά, εργαζόμενοι, επαγγελματίες κ.λπ. Και εν τέλει να ανακαλύψουν την ουσία της ζωής που είναι οι μόλις 100 ημέρες ευτυχίας να γίνουν 200, 300, 1.000 κ.λπ. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει άδικο;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα