Πάει στην UEFA ο Μπαλτάκος

Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Aλ. Τσέφεριν, θα έχει τη Δευτέρα 13/6 ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τ. Μπαλτάκος.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας FORZA αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Η ΕΠΟ και ο πρόεδρος, Τάκης Μπαλτάκος, θα τον συναντήσει (σ.σ. τον Κλάτενμπεργκ) και θα κάνει μια ευρεία συζήτηση, αφού θα έχει και τη θέση της ΟΥΕΦΑ, όπου θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα 13 του μήνα, για γνωριμία με τον Τσέφεριν, αλλά και για ενημέρωση γύρω από τα θέματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις διάφορες παρεμβάσεις, που κάνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου ο Αυγενάκης.

Φυσικά μεταξύ των ζητημάτων που θα τεθούν προς εξέταση, θα είναι και η διαιτησία και εκεί θα φανεί αν υπάρχει διάθεση όχι μόνο να παραμείνει ο Κλάτενμπεργκ για ένα χρόνο ακόμα, αλλά και να συνεισφέρει η ΟΥΕΦΑ στο οικονομικό σκέλος, δεδομένου ότι το ταμείο της ΕΠΟ αδυνατεί να καταβάλει μισό εκατομμύριο ευρώ και βάλε, για αμοιβές των ξένων μελών της επιτροπής.

Παράλληλα θα τεθεί επί τάπητος και το κεφάλαιο επαγγελματική διαιτησία, καθώς η ΕΠΟ δεν είναι αντίθετη, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να την εκχωρίσει, αφού η ΟΥΕΦΑ είναι απόλυτη. Η διαιτησία είναι κάτω από τη σκέπη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κάθε χώρας και άρα δεν μπορεί η πολιτεία να νομοθετεί αγνοώντας την.Όπως συνέβη εδώ, που ψηφίστηκε ένας νόμος, που μιλάει ΑΟΡΙΣΤΑ για επαγγελματική διαιτησία από μια ανεξάρτητη ΚΕΔ, που πρέπει να συντάξει προϋπολογισμό, χωρίς να λέει το αυτονόητο. Από που θα έχει πόρους ή τέλος πάντων, πως θα καλύπτονται τα λειτουργικά της έξοδα και οι αμοιβές των μελών της και των διαιτητών.”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα