Παγίδα στον Τσίπρα έχει στήσει η Διαμαντοπούλου

Η πρώην υπουργός ετοιμάζεται να πάρει την δική της εκδίκηση για το μπούλινγκ που υπέστη ως υπουργός Παιδείας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η επιλογή της Άννας Διαμαντοπούλου για να θέσει υποψηφιότητα για τη  γενική γραμματεία του ΟΟΣΑ είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να προκαλεί αναταραχή στο πολιτικό σύστημα. Κι αυτό διότι η κ. Διαμαντοπούλου επιθυμεί να συναντηθεί τόσο με τους πολιτικούς αρχηγούς, όσο και με τους πρώην πρωθυπουργούς. Διότι επιθυμεί να δώσει εθνικά χαρακτηριστικά στην προσωπική της μάχη.

Η εκλογή της θα είναι μία τεράστια ενίσχυση και για τη χώρα μας, η οποία θα βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Και αυτό επειδή ο ΟΟΣΑ θα παίξει σημαντικό ρόλο για να ξεφύγει η παγκόσμια οικονομία από την οικονομική κρίση στην μετά κορωνοϊό εποχή.

Η πιο ενδιαφέρουσα όλων των συναντήσεων θα είναι με τον Αλέξη Τσίπρα. Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν ξεχνά το μπούλινγκ που είχε υποστεί την εποχή που ήταν υπουργός από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό και επιθυμεί να τον εκθέσει. Ή πιο σωστά να τον παγιδεύσει, εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεχθεί το αίτημα της κ. Διαμαντοπούλου για συνάντηση.

Εάν δεν της παράσχει υποστήριξη, τότε η κυβέρνηση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορούν να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για αντεθνική συμπεριφορά. Εάν τώρα ο Τσίπρας ανακοινώσει ότι θα την στηρίξει θα είναι μία έμπρακτη συγνώμη για τα όσα έχουν πει ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατά της πρώην υπουργού και πρώην Επιτρόπου. Οπότε αρκετοί στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον συμβουλεύουν να μην αποδεχτεί το αίτημα για συνάντηση. Όμως οι Σημιτικοί διαφωνούν. Εδώ ισχύει το «η εκδίκηση είναι εάν πιάτο που τρώγεται κρύο» και ο Αλέξης Τσίπρας ήδη βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ιδιαίτερη σημειολογική σημασία θα έχει και η συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά, καθώς στην κυβέρνηση Παπανδρέου βρέθηκαν στο ίδιο υπουργείο. Η κ. Διαμαντοπούλου ήταν υπουργός Παιδείας και η κ. Γεννηματά υφυπουργός και αργότερα αναπληρωτής. Το ΚΙΝΑΛ, όπως έχει από την πρώτη στιγμή θα στηρίξει την υποψηφιότητα της κ. Διαμαντοπούλου. Από τον κ. Κουτσούμπα η κ. Διαμαντοπούλου δεν περιμένει πολλά (πέραν μίας απλής ευχής για καλή επιτυχία) καθώς το ΚΚΕ είναι αντίθετο ιδεολογικά με τον συγκεκριμένο οικονομικό οργανισμό.

Οι πρώην πρωθυπουργοί

Ήδη ο Κώστας Σημίτης τηλεφώνησε στην κ. Διαμαντοπούλου και θα βρεθούν και στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.  Η κ. Διαμαντοπούλου περιμένει βοήθεια και από τον Γιώργο Παπανδρέου (είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς). Επίσης θα συναντηθεί και με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου το κλίμα αναμένεται να είναι καλό, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου για την Παιδεία. Η συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή θα έχει επίσης ιδιαίτερο πολιτικό  ενδιαφέρον, λόγω του γνωστού παρελθόντος στις σχέσεις τους.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, πάντως, έχει ήδη δραστηριοποιηθεί στο εξωτερικό, με σκοπό να επηρεάσει τις κυβερνήσεις υπέρ της υποψηφιότητάς της. Με τη συνδρομή, μάλιστα, του πρέσβη μας στον ΟΟΣΑ, Γεώργιου Στυλιανού-Πρεβελάκη, προγραμματίζεται σύσκεψη στο Παρίσι με τους πρέσβεις των 37 χωρών που ψηφίζουν για την ηγεσία του Οργανισμού, ενώ εάν η πανδημία (και η κατάσταση στη Γαλλία, όπου και η έδρα του ΟΟΣΑ) δεν το επιτρέψουν, η συζήτηση μαζί τους θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα