Παγιώνει το προβάδισμα η ΝΔ

Παγιώνει το προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ   σε νέα δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό  του MEGA.

Σύμφωνα με αυτήν, η γαλάζια παράταξη προηγείται με 1,8% στη πρόθεση ψήφου συγκεντρώνοντας  το 21, 3%. Ακολουθεί το κόμμα της Κουμουνδούρου με 19,5%,  ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται  η Χρυσή Αυγή  με 10,1%.  Το ΠΑΣΟΚ με 6,7%, είναι στην  τέταρτη θέση, ακολουθούν οι  Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,8% και η ΔΗΜΑΡ με 5,1%. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λαμβάνει 1,8%, ενώ η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1%.

Όσον αφορά τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί μια μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Τσίπρα καθώς  συγκεντρώνει το  46,3% των προτιμήσεων, τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει μόλις  το 27%.

72, 1% λέει «ΟΧΙ» σε εκλογές

Αναφοράς χρίζει και η ψηφοφορία των πολιτών αναφορικά με το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, τo 72,1% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 42,2% απαντά αρνητικά. Επτά στους 10, (72,1%) απαντούν ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, τι στιγμή που το 27,1 ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Δεύτερος δημοφιλέστερος υπουργός ο Αβραμόπουλος

Η υπουργός Τουρισμού εμφανίζεται η δημοφιλέστερη υπουργός της κυβέρνησης λαμβάνοντας το 50,5% των θετικών απόψεων. Ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ακολουθεί με 47,4%, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας με 42,6% και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης με 42,5%. Την πεντάδα με τους δημοφιλέστερους υπουργούς, κλείνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης που λαμβάνει το 42% των θετικών απόψεων.

Στην ερώτηση πώς κρίνετε την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, το 72,3% έχει αρνητική άποψη και μόλις το 26% θετική.

Διχάζει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Απειλή για τη δημοκρατία αποτελεί η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής για το 67,6% των ερωτηθέντων, σύμφωνα. Αντιθέτως το 31,3% των πολιτών απαντά αρνητικά.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η χώρα μας χρειάζεται έναν νέο αντιρατσιστικό νόμο», το 50,2% απαντά ναι/μάλλον ναι και το 44,4% όχι/μάλλον όχι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα