«Παγκόσμια» ΑΕΚ, μέσω της FIFA

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία, μέσω της εκπομπής της «FIFA Mundial», ετοίμασε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην ΑΕΚ, το οποίο προβλήθηκε από το Sky Sports.

Εξάλλου, το γεγονός ότι ο «δικέφαλος» αναγκάζεται να αγωνιστεί στην τρίτη τη τάξει κατηγορία έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση και πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε να μιλούν για το πώς βιώνουν αυτήν την κατάσταση, οι Τραϊανός Δέλλας, Ντούσαν Μπάγιεβις και Νίκος Γεωργέας.

Αναλυτικά:

Τραϊανός Δέλλας: «Λάθη προσωπικά, λάθη εσκεμμένα. Αυτό όμως δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το κρίνω. Υπάρχουν άνθρωποι και θεσμοί που μπορούν να βρουν τι ακριβώς συνέβη. Κάποια στιγμή όμως ο κόσμος της ΑΕΚ θα πρέπει να μάθει τι συνέβη σ’ αυτή την ομάδα και βρίσκεται εδώ που βρίσκεται.

Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για μένα, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές να συμμετέχουμε σε πρωτάθλημα χαμηλότερης κατηγορίας. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι να εντάξω τους παίκτες στη λογική και τη νοοτροπία αυτής της κατηγορίας».

Ντούσαν Μπάγιεβιτς: «Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ από τη Super League στη Γ’ κατηγορία ήταν μεγάλο σοκ για μένα, παρόλο που δεν το έζησα από κοντά, αλλά εκεί που έφτασε η κατάσταση, στο απροχώρητο και έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα τώρα, πιστεύω ότι θα κάνει καλό στην ομάδα ο υποβιβασμός».

Νίκος Γεωργέας: «Δεν είναι στόχος μας να έχουμε μόνο Έλληνες παίκτες. Είναι αλήθεια ότι θέλουμε να έχουμε αρκετούς Έλληνες παίκτες. Να είναι η βάση μας ελληνική. Βεβαίως όμως θέλουμε και ξένους παίκτες, με ποιότητα που θα μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ να βγει από αυτή τη «σκοτεινιά» και να γυρίσουμε πάλι εκεί που είναι η θέση μας. Στόχος είναι όσο γίνεται πιο γρήγορα να περάσουμε στη Β” κατηγορία και μετά πολύ γρήγορα να είμαστε ξανά στην Super League. Ξέρουμε ότι δε θα είναι εύκολος στόχος. Θα έρθουν πολλά εμπόδια αφού όλοι προσπαθούν να κοντράρουν την ΑΕΚ. Όλοι θέλουν να νικούν την ΑΕΚ».


Αφιέρωμα FIFA MUNDIAL στην ΑΕΚ by blackie_21

Διαβάστε επίσης